GHOST de musical

ghost de musical

GHOST de musical is gebaseerd op de film Ghost uit 1990 met in de hoofdrollen Patrick Swayze, Demi Moore en Whoopi Goldberg. In 2011 ging Ghost the Musical in première op West End en een jaar later was de musical ook te zien op Broadway en Hamburg.

Ghost de musical

Het verhaal van Ghost de musical is geschreven door Bruce Joel Rubin die ook script schreef voor de film.

Het verhaal gaat over bankier Sam Wheat en kunstenares Molly Jensen die stapelverliefd zijn op elkaar en gaan samenwonen in een appartement in Brooklyn. Sam ontdekt ongeregeldheden in een aantal bankrekeningen, maar voordat hij het kan uitzoeken wordt hij bij een straatoverval vermoord. Molly blijft zeer verdrietig achter. De geest van sam kan het aardse echter nog niet verlaten en hij gaat op zoek naar de waarheid achter zijn dood. Hij ontdekt dat zijn beste vriend verantwoordelijk was voor de bankfraude. De vriend van Sam is op zoek naar Sam’s wachtwoord om de frauduleuze rekeningen te kunnen leeghalen. Molly loopt daarbij groot gevaar en om haar te waarschuwen heeft Sam hulp gevonden bij het twijfelachtige medium Oda Mae Brown.

De coverhit uit de film komt ook terug in de musical en wordt aangevuld met combinaties van up-tempo nummers en ballads. De musical zit vol met special effects. Doordat er in een musical veel vuldig wordt gezongen komt het verhaal van het witte doek ook zeer indrukwekkend over in de musical.

Ghost de musical in Nederland

De musical Ghost zou door Stage Entertainment een aantal jaar geleden ook naar Nederland komen exclusief naar het Beatrix Theater. Helaas heeft Stage Entertainment dit uitgesteld.

Ghost de musical in Hamburg

Tot nu toe speelt de voorstelling in Operettenhaus in Hamburg. Het theaters is 1841 geopend als Circus Gymnasticus na ongeveer 25 jaar werd het Central Hall genoemd en in 1920 Operettenhaus Hamburg. Het Operettenhaus biedt vanwege de optimale locatie een perfecte setting voor prachtige musicals.

Koop uw tickets voor GHOST de musical in Hamburg

Speellijst GHOST de musical

“GHOST – THE MUSICAL vertelt het dramatisch spannende verhaal over de kracht van ware liefde. Molly en Sam zijn de perfecte paar en stapelverliefd op elkaar. Maar op een nacht gebeurt het ongelooflijke: Sam wordt neergeschoten door een overval. Terwijl Molly over hem rouwt, dwaalt Sam rond als een goede geest en ontdekt dat Molly ook in levensgevaar verkeert. Maar als een geest wordt hij noch door de levenden gezien noch kan hij ingrijpen in de gebeurtenis. Via het medium Oda Mae probeert hij het lot onder ogen te zien … “

Tot nu toe alleen in theaters in het buitenland te zien!

Bron: Stage entertainment

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link