Grande Dame van het toneel in Driving Miss Daisy

Grande Dame van het toneel in Driving Miss Daisy

No review found! Insert a valid review ID.

De grande dame van het Nederlands toneel – Anne Wil Blankers – keert dit najaar terug naar de Nederlandse theaters. Samen met Edwin Jonker en Iwan Walhain is zij te zien in het toneelstuk Driving Miss Daisy van Alfred Uhry. Een hartverwarmend verhaal over trots, veranderende tijden en de transformerende kracht van vriendschap.

Na een korte periode van afwezigheid keert Anne Wil Blankers in goede gezondheid terug naar de theaters in Driving Miss Daisy van Alfred Urhy. In 1988 won Driving Miss Daisy de Pulitzer Price voor Beste Drama. De verfilming ontving drie Oscars. De eerste keer dat dit toneelstuk in de Nederlandse theaters is te zien. Miss Daisy is een rol waar Blankers graag mee aan de slag gaat:

“Ik voel me vereerd om deze prachtrol in zo’n sterk stuk te mogen spelen. Ik verheug me er enorm op om weer in het theater te staan.”

Nadat Miss Daisy haar auto total loss rijdt, besluit haar zoon Boolie Werthan (Iwan Walhain) een chauffeur voor haar in dienst te nemen: Hoke Coleburn (Edwin Jonker). Tot afgrijzen van Miss Daisy die niet zit te wachten op iemand die niet alleen van geloof en afkomst anders is, maar ook van huidskleur. In de beschutte vier vierkante meter van de auto worden hun verschillen geleidelijk minder voelbaar en ontstaat er tussen de koppige dame en haar chauffeur een bijzondere vriendschap, die uiteindelijk belangrijker blijkt dan huidskleur en achtergrond. Samen banen Miss Daisy en Hoke zich een weg tussen vooroordelen, racisme en ouder worden.

Driving Miss Daisy

Driving Miss Daisy is van 14 september t/m 28 december te zien in de Nederlandse theaters. Op zondag 23 september gaat het toneelstuk in première in Singer Laren.

Cast Driving Miss Daisy

De cast Driving Miss Daisy bestaat uit;

  • Anne Wil Blankers
  • Edwin Jonker
  • Iwan Walhain

Regie: Agaath Witteman
Producent: Stichting (Inter)nationale Producties

Bron: Senf Theaterpartners

 

No review found! Insert a valid review ID.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link