Harry Potter in Londen’s Theater

Harry Potter in Londen's Theater

Harry Potter in Londen’s Theater
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Zondagavond 31 juli ging het gloednieuwe Harry Potter and the Cursed Child in premiere in Londen, Engeland. Toen kwamen ook twee nieuwe boeken uit: Harry Potter and the Cursed Child 1 & 2. JK Rowling schreef de boeken, die verschijnen als een soort toneelscript, met Jack Thorne. Het is voor het eerst sinds acht jaar dat er weer een boek verschijnt over de bekende tovernaarsjongen, Harry Potter.

Populair

Het toneelstuk is bij voorbaat al mateloos populair. Natuurlijk, we hebben het hier over Harry Potter. 175.000 kaartjes werden binnen 24 uur verkocht. De voorstellingen tot eind mei zitten bomvol. Aankomende donderdag worden er nog eens 250.000 kaartjes verkocht voor de voorstellingen tot eind december 2017. Dat is natuurlijk ontzettend fijn, maar met zo’n grote schare fans achter je heb je aan dit aantal nooit genoeg.

Stoppen

Harry Potter in Londen's TheaterJK Rowling besloot acht jaar geleden dat het mooi was geweest. Na zeven boeken en acht films werd het tijd te stoppen met de avonturen van tovenaarsleerling Harry Potter. The Cursed Child is een vervolg op het laatste boek, waarin het hele Potter-avontuur goed af liep. Harry trouwde zijn grote liefde Ginny en zette zijn eigen kroost op de trein naar de oh zo bekende tovenaarsschool: Zweinstein. All Was Well.

Keep secrets

Schijnbaar liep het toch niet allemaal goed af. Het middelste kind van Potter, Albus, kampt met „een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft”. Het verhaal gaat over tijd reizen en een gecompliceerde vader-zoon band. Maar meer spoilers dan dit worden er ook niet vrij gegeven. Dat is ook de bedoeling. Zelfs Rowling roept op om geheimen te bewaren zodat anderen die het stuk nog moeten zien ook verrast worden door het plot. In de theaterzaal hangen dan ook bordjes waar op staat: keep secrets.

Het regent sterren

Harry Potter in Londen's TheaterHet stuk duurt twee keer 2,5 uur maar blijft volgens recensenten in Engeland de gehele tijd ontzettend spannend. Vele kranten geven vijf sterren, een enkeling deelt er vier uit. Voor het theater staan rijen mensen die geen kaartje konden bemachtigen. Ze hopen dat er plots kaartjes vrij komen van mensen die niet op komen dagen. Aankomende donderdag is er nog een kans om een felbegeerd kaartje te bemachtigen. Ook gaan er elke vrijdag veertig tickets in de verkoop voor een voorstelling in de week er na. Deze zijn enkel online te verkrijgen.

Boeken

De nieuwe boeken zijn beduidend anders geschreven en bovendien kreeg Rowling ditmaal hulp van Jack Thorne. De boeken zijn als het ware de toneelscripts voor Harry Potter and the Cursed Child, in tegenstelling tot eerdere boeken die meer in roman stijl geschreven zijn. De grote boekhandels een ruime hoeveelheid ingeslagen.

Bron + afbeelding: Metro Nieuws

Harry Potter in Londen’s Theater
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sort by:

Be the first to leave a review.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

 

 

Pin It on Pinterest

Deel pagina