Help! Mijn dochter zingt Opera!

Help! Mijn dochter zingt Opera!

Help! Mijn dochter zingt Opera!
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

De mooiste musicalliedjes en opera-aria’s in één concert tussen moeder en dochter.

GENERATIONS: Help! Mijn dochter zingt Opera!

Na een succesvolle try out periode in het voorjaar van 2019 vindt op vrijdag 11 oktober in Theater Singer Laren de première plaats van GENERATIONS; HELP! MIJN DOCHTER ZINGT OPERA.  De mooiste musicalliedjes en de mooiste opera-aria’s in één concert. Twee genres, twee generaties.  Janke Dekker is musicalster, haar dochter Amy Egbers is operazangeres.

Met muziek proberen zij de generatiekloof te overwinnen. Grappig, ontroerend en herkenbaar

Wat doe je wanneer je als musicalster op een dag te horen krijgt dat je dochter naar het conservatorium wil om zich te bekwamen in het klassieke zangrepertoire? Janke Dekker (o.a. Contrapunt, Carmen ,Mata Hari,  Evita) moest even slikken toen Amy Egbers haar besluit bekend maakte. Janke Dekker wist tot dan toe weinig van opera maar maakte door Amy kennis met alle mores die er in de operawereld heerst. Het leidde tot heftige discussies aan de keukentafel.

Ondanks het feit dat Amy Egbers het podium met haar moeder had gedeeld in de musicals Oorlogswinter en Kruistocht in spijkerbroek had zij geen speciale voorliefde ontwikkeld voor het musicalrepertoire. Na haar afstuderen in 2018 aan het Fontys Conservatorium besloten moeder en dochter de verschillende werelden van opera en musical onder de loep te nemen.

Help mijn moeder zingt musical! 

In Generations trachten Janke Dekker en Amy Egbers het musical- en operarepertoire te doorgronden. Zij zoeken naar de overeenkomsten en maken zich vrolijk over de verschillen. Ook zingen zij elkaars repertoire of doen een poging daartoe. Generations is een gezongen theatercollege met een verrassende selectie uit het musical- en operarepertoire, zoals muziek uit; Carmen, Evita, Madam, Dido en Aneas, Anatevka, Le Nozze di Figaro, West Side Story en The Sound of Music. En natuurlijk komt in Generations ook het generatieconflict  om de hoek kijken. Want zoals in elke moeder-dochterrelatie jagen zij elkaar met liefde op de kast (en er weer vanaf). Maar Janke en Amy weten altijd samen zingend de harmonie tussen elkaar weer terug te vinden.

Generations is tot het einde van het jaar te zien in o.a. Haarlem, Veendam, Leiden, Oldenzaal, Bergen op Zoom en Zaandam.

Pianist Eelco Menkveld (Johan Goossens, Adieu Indië, Midlife, the musical) begeleidt het duo. Victor van Swaay (Wijn, Lenette van Dongen, Hetty Heijting) is de regisseur.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Help! Mijn dochter zingt Opera!
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van deze voorstelling?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van deze voorstelling?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link