Meer dan honderdduizend kaarten verkocht voor theatershow over leven Johan Cruijff

Op de dag dat ’14 het theaterspektakel over Johan Cruijff’ haar eenjarig bestaan viert in het AFAS Theater Leusden, zijn er inmiddels ook al honderdduizend kaarten verkocht. Vol vertrouwen ziet producent Wolter Lommerde de toekomst tegemoet: “De belangstelling voor dit theaterspektakel over het leven van Johan Cruijff blijft onverminderd groot.”

Honderdduizend kaarten

Wolter is enthousiast dat het theaterspektakel ’14’ voor een tweede seizoen in Leusden te zien zal zijn. “Als je met zo’n grootse productie begint, hoop je daar natuurlijk stiekem op”, laat hij weten. “Het is echter een moeilijke tijd voor veel theaters. Dat wij vandaag alsnog bekend mogen maken dat er inmiddels honderdduizend kaarten zijn verkocht, is voor ons echt een mijlpaal. We hopen dan ook nog wel even in dit prachtige theater in Leusden te mogen staan.”

14 het theaterspektakel over Johan Cruijf

De voorstelling 14, met Tobias Nierop in de rol van Johan Cruijff, werd vorig jaar uitgeroepen tot beste originele Nederlandse productie. Ook recensenten waren unaniem enthousiast. Vrijwel alle kranten gaven de theatervoorstelling vier sterren. Trouw gaf zelfs vijf sterren én maar liefst veertien redenen om deze productie te bezoeken.

Het verhaal

Cruijff, een eigenwijze, gevoelige Amsterdamse jongen, groeit uit tot een wereldster. Zijn sportcarrière, zijn privéleven, zijn goede – maar ook verkeerde – keuzes in het leven, én het overlijden van zijn vader, maakten hem tot wie hij was. Het is een aangrijpend verhaal over ambitie, liefde, vriendschap, eenzaamheid en verraad.

Met zang, spoken word, dans, muziek en bijzondere video- en archiefbeelden zien je Cruijff’s leven door de ogen van de man zelf. Een geniale voetballer met een uitgesproken mening over alles in het leven. Een man die veel praatte, maar lang niet altijd werd begrepen. “Maar da’s logisch. Want je gaat het pas zien als je het doorhebt.”

Kortom: een magistraal en onvergetelijk avondje Cruijff vol humor, nostalgie en ontroering.

Tickets en info

Voor meer informatie en kaarten kun je terecht op de website van de De Nationale Theaterkassa.

Leuk om te lezen