Hugo de Groot, de musical

Hugo de Groot, de musical

 

 

 

 

 

De musical over vrijheid en verdraagzaamheid in de coronaproof schouwburg in Gorinchem. 

Hugo de Groot, de musical

Hugo de Groot – de musical vertelt het verhaal van een van de grootste denkers die ons land ooit gekend heeft. De Groot zijn leven stond in het teken van zijn nalatenschap. Hij heeft gestreden voor verdraagzaamheid en vrijheid. De vrijheid om te kiezen, de vrijheid om jezelf te verdedigen en de vrijheid om te geloven wat en hoe je wil, doordat we luisteren naar wat de ander écht te zeggen heeft. Maar wat men nu nog enkel wat hem weet is zijn ontsnapping uit Slot Loevestein in de boekenkist. 

De musical, boordevol pop/rock muziek, laat zien dat De Groot meer is dan zijn ontsnapping en dat wij anno 2021 veel van zijn gedachtegoed als gewoon beschouwen, terwijl hij er letterlijk voor is opgesloten omdat hij zijn tijd, achteraf gezien, ver vooruit was. 

Beluister de single ‘Mijn woorden als de zee’ nu via Spotify of Apple Music

Deze musical zal twee weken te zien zijn in een coronaproof omgebouwde schouwburg De Nieuwe Doelen, als dependance voor Theater Peeriscoop. De laatste (feestelijke) voorstelling zal spelen op maandag 22 maart, de dag dat Hugo ontsnapte uit Slot Loevestein.

Speellijst Hugo de Groot, de musical

Deze voorstelling is exclusief te zien in Gorinchem waar exact 400 jaar geleden De Groot zijn vrijheid terugvond aan de Grote Markt. Bestel nu kaarten. 

Leuk om te lezen

 

 

 

Theaters in Nederland