De populairste theaters van Amsterdam

Javier Guzman - Absurd Verlicht

Amsterdam is een prachtige stad waar van alles te doen is. Niet alleen toeristen bezoeken deze stad, maar ook Nederlanders uit alle hoeken van het land. Amsterdam heeft de meeste cultuur per inwoner van de hele wereld. Er zijn een aantal plekken die internationaal aan de absolute top staan, zoals concertgebouworkest. Daarnaast staat ook de Nationale opera en ballet in de top 5 van de hele wereld. Wil je graag een avondje naar het theater? Je hebt enorm veel keuze. Vergeet zeker niet om een bezoek te brengen aan Theater de Meervaart. In dit artikel worden 2 populaire theaters van Amsterdam besproken.

Nationale Opera en Ballet

Dit een een theater dat je gegarandeerd een keer moet bezoeken. Op dit moment is het Nationale Opera en Ballet het grootste theaterproductiehuis van Nederland. Er worden verschillende voorstellingen gegeven op topniveau. Deze voorstellingen zijn het op het gebied van ballet, opera en alle verwante muziek dramatische kunsten. Het doel van dit theater is niet alleen om mensen te amuseren. Ze willen mensen ontroeren, betrekken en verbinden met het rijke culturele leven in Amsterdam. Dit is een plaats waar creativiteit, vakmanschap, durf en betrokkenheid bij elkaar komen. Met dans, zang, muziek, taal, spel en vormgeving worden de menselijke emoties vertaald in een live optreden. Je kunt hier terecht voor arrangementen met vrienden, familie, en zelfs scholen.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor mensen die interesse hebben in ballet en opera. Je hebt bijvoorbeeld lunchconcerten, lezingen, foyer avonden en meer. Daarnaast zijn er natuurlijk prachtige voorstellingen, zoals Turandot. Dit is een prachtige italiaanse opera dat gaat over huwelijkskandidaten die naar de hand van Prinses Turandot durven te vragen. De prinses legt ze 3 vragen voor, en als ze deze niet kunnen beantwoorden, volgt er een bloederige executie. Puccini’s gaat niettemin de uitdaging aan! Hou je van opera en ballet? Ga er dan zeker een keer langs!

Theater De Meervaart

Een ander populair theater is Theater De Meervaart in Amsterdam. Dit is een prachtig theater, opgericht in 1950 en gevestigd aan de rand van het centrum. Het is een culturele ontmoetingsplek in de wijk Nieuw-West. Theater De Meervaart biedt een uitgebreid programma met voorstellingen die variëren van toneel- tot muziekvoorstellingen. Het doel van dit theater is om de bewoners van Nieuw-West cultureel te betrekken bij het theater. Er zijn twee zalen beschikbaar, waaronder de rode zaal en de blauw zaal.

De rode zaal heeft twee verdiepingen en er kunnen wel 800 bezoekers in. Het balkon heeft ongeveer 280 zitplaatsen en de benedenverdieping heeft er ongeveer 520. Theater de Meervaart zet zich sterk in voor mensen met een lichamelijke beperking en mensen die slechthorend zijn. Het theater is namelijk toegankelijk met een rolstoel, en slechthorende kunnen gebruik maken van het ringleidingsysteem. Ideaal!

Wonen in Nieuw-West

Wil je graag meer cultureel betrokken worden bij de theaters? Maak gebruik van het opzeggen huur portaal om een woning te vinden in de buurt van het theater. Je kunt ervoor kiezen om in de Amsterdamse wijk Nieuw-West te gaan wonen als je graag regelmatig een bezoek wilt brengen aan theater de Meervaart.

Natuurlijk hoef je geen woning te kopen als je voor een bepaalde tijd meer betrokken wilt raken bij het theater. Je kunt eenvoudig voor een aantal maanden of zelfs jaren een woning huren. Ben je meer geïnteresseerd in het internationaal bekende Nationale Opera en Ballet theater? Ga dan op zoek naar een woning in de buurt. Op deze manier woon je op loopafstand van het theater en kun je er altijd gemakkelijk naartoe!

 

Leuk om te lezen