ISH & De Junior Company van het Nationale Ballet – GRIMM, een spectaculaire reis door een sprookjeswereld

ISH & De Junior Company van het Nationale Ballet - Narnia - De leeuw, heks en de kleerkast

 

Narnia is een spannende samenwerking tussen de Junior Company van het Nationale Ballet en ISH. Het is daarmee een ontmoeting tussen ballet en andere dansvormen zoals hiphop.

Verhaal GRIMM, een spectaculaire reis door een sprookjeswereld

Narnia – de leeuw, de heks en de kleerkast een verhaal van alle tijden, gebaseerd op het klassieke boek van C.S. Lewis. Bij het verstoppertje spelen komen vier broers en zussen in een kledingkast terecht en belanden van daaruit in de sprookjesachtige wereld van Narnia, vol heksen, faunen, leeuwen, bevers en andere magische figuren. Hier worden ze geconfronteerd met de strijd tussen de legers van ‘het goede’, aangevoerd door de verstoten Aslan de Leeuw en de legioenen van ‘het kwade’, die onder leiding staan van de huidige heerser, de Witte Heks.

Indrukwekkende groepsdansen worden in Narnia afgewisseld met solo’s en duetten waarin niet alleen hiphop en klassiek ballet voorkomen, maar ook tap, moderne dans en breakdance.

Het leven draait om dansen

Of je nou pirouettes op je hoofd maakt of op spitzen; je leven draait om dansen. Vanuit die gedachte is het idee ontstaan voor een samenwerking tussen de Junior Company en ISH. ISH, onder leiding van Marco Gerris, is het cross-over dans- theatergezelschap dat een brug slaat tussen klassieke kunstvormen en disciplines uit de straatcultuur. In deze nieuwe voorstelling, gemaakt door Marco Gerris en artistiek coördinator van de Junior Company Ernst Meisner, ontmoeten streetdance en ballet elkaar.

Yes, we can dance

De nieuwe productie volgt op eerdere ‘uitstapjes’ van Het Nationale Ballet naar andere dansvormen. Zo maakte het gezelschap in 2011 de voorstelling Yes, we can dance, onder artistieke coördinatie van Ernst Meisner. ISH werkte hieraan mee, met een wervelend optreden geïnspireerd door Hans van Manens Symphonieën der Nederlanden.

Vanuit eigen kracht

Nu hebben beide choreografen elkaar opnieuw gevonden. Ze gaan een verhalende voorstelling maken, die is geïnspireerd op het boek De leeuw, de heks en de kleerkast, uit de reeks Chronicles of Narnia van de Ierse schrijver C.S. Lewis. De opzet is niet om ‘elkaars stijl eens uit te proberen’; de dansers van de Junior Company en de dansers van ISH willen elkaar juist aanvullen en samen een ‘nieuwe taal’ ontwikkelen. Het wordt een ontmoeting tussen twee werelden.

Cast & credits ISH & De Junior Company van het Nationale Ballet – GRIMM, een spectaculaire reis door een sprookjeswereld

Concept & regie: Ernst Meisner & Marco Gerris
Muziek: Scanner (Robin Rimbaud)
Video: Aitor Biedma
Licht: Mike den Ottolander
Kostuums: Studio Ruim
Supervisie kostuums: Oliver Haller
Techniek: Joey Buddenberg, Marcel Broeders
Hoofd productie: Romy Hagenaar
Productie assistent: Jóia de Campos Neto
Regie assistent: Loraine Pengel
Mr. Tumnus: Thomas van Damme
Edmund: Thomas Krikken
Peter: Martin ten Kortenaar
Susan: Nancy Burer
Lucy: Riho Sakamoto
Aslan: Dietrich Pott
Mrs. MacReady: Sarada Sarita Keilman
Maugrim de Wolf: Gil Gomes Leal
Jadis de witte heks: YuanYuan Zhang
Dwerg: Carl Refos
Dwerg: Marnix Lenselink

Bron: Ntk.nl + OperaBallet.nl

Speellijst ISH & De Junior Company van het Nationale Ballet – Narnia – De leeuw, heks en de kleerkast

Deze voorstelling is afgelopen! Kijk bij de andere dansvoorstellingen voor een leuke avond uit!

 

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

[rwp-review id=”0″]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link