Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht is op het moment niet meer beschikbaar.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Johan Goossens – Daglicht

Johan Goossens - Daglicht

Eigenlijk is het leven heel simpel. Als je eenmaal weet hoe het werkt, is er geen kunst aan. De goede woning is gevonden, de partner aan de haak geslagen, en je hebt een fijne tandarts op fietsafstand.

Tijd om rustig achterover te leunen. Toch? Maar wat als dat moment niet komt? Wat als de tandarts je gebit vernielt en je partner op fietsafstand gaat wonen? Johan maakt het zichzelf veel te moeilijk. En waarom blijft hij lesgeven aan die lastige pubers?

Voorstelling Johan Goossens – Daglicht

Johan Goossens - DaglichtDe familie van Johan Goossens is nogal kritisch. ‘Daar had je ook berkenhout voor kunnen kopen’ is hun variant van ‘leuke vloer’. Warme familiebanden? De aanhang is bij hen de warme kant. Johan Goossens brak eind 2014 door met zijn zeer grappige boek Wie heeft er wél een boek bij zich?, waarin hij vertelt over zijn ervaringen als leraar op een ROC in Amsterdam.

In zijn nieuwe theatervoorstelling Daglicht probeert de schrijver, leraar en cabaretier Johan Goossens zich te settelen. Hij vindt een fijn huis dat zelfs de goedkeuring van zijn ouders kan wegdragen. Hij sluit een soort vrede met zijn leerlingen. Hij trekt zich terug in een klooster voor een retraite. Maar de broeder geeft hem de WiFi-code…

Johan begeeft zich op het kronkelende pad van de liefde. Met de nodige uitglijders, die hij in volle glorie en zonder blad voor de mond beschrijft. Openhartig, met veel zelfspot en gevoel voor ironie vertelt hij over zijn leven. Tussen zijn verhalen door zingt Johan Goossens zijn prachtige, gevoelige en soms hilarische liedjes, die doen denken aan het beste van Herman Finkers, Jaap Fischer en Brigitte Kaandorp.

Credits Johan Goossens – Daglicht

Regie | Wil van de Meer
Tekst | Johan Goossens
Melodie | Johan Goossens en Eelco Menkveld

Goossens’ vorige show Leer mij de mensen kennen werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2013.

In de pers over Johan Goossens – Daglicht

“Na Johan Goossens vorige cabaretvoorstelling waren de verwachtingen voor zijn nieuwe show Daglicht hooggespannen. Maar hij heeft ze waar gemaakt: Daglicht is precies even goed. […] Goossens is een hele grote aan het worden.”
**** Mike Peek / Het Parool

“Verhalen zijn geestig en herkenbaar […] wat Daglicht bijzonder maakt, zijn de vele liedjes die Goossens zingt. […] In fraaie formuleringen schudt Goossens de tragikomische tafereeltjes uit zijn mouw.”
**** Joris Henquet / de Volkskrant

“Opvolger Daglicht is opnieuw een heel erg lékker cabaretprogramma. Want er staat een echte ‘ambachtsman’ op het podium, een humorist met verhalen en liedjes met koppen en staarten. Die, grof gezegd, over de keuzes gaan waarvoor hij in deze levensfase staat: doormodderen of settelen, samen of alleen, school of podium, een glas half vol of half leeg. Goossens wordt op piano en gitaar begeleid door Eelco Menkveld. De liedjes, veelal geestig en vol venijnige zelfspot, zitten taalkundig geramd”
**** Ruud Buurman / Theaterkrant

 

Bron: Johan Goossens
Foto: Merlijn Doomernik

Speellijst Johan Goossens – Daglicht

Deze voorstelling is afgelopen.

 

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link