Klaas van der Eerden – Blijven drijven

The Dutch Drag Dynasty

Klaas van der Eerden is na tien jaar weer in het theater!

Klaas van der Eerden is terug met een nieuwe cabaretprogramma: Blijven drijven. Na tien jaar televisie- en radiowerk is Klaas van der Eerden terug in het theater met een energieke comedyshow met sketches, typetjes, muziek en misschien wel dans…. 

‘‘De afgelopen weken heb ik het materiaal voor mijn nieuwe voorstelling al een paar keer uitgeprobeerd voor publiek. Dat was spannend, maar wat was het een feest om na al die jaren weer op het podium te staan. Ik realiseerde me dat ik het optreden in het theater echt ontzettend heb gemist.’ Klaas van der Eerden

Blijven drijven

Klaas was de afgelopen jaren vooral te zien op tv, onder meer in Foute Vrienden en CupCakeCup en te horen op de radio bij de ochtendshow van Radio 538. Iedere morgen om 4.15 uur op en dan vrolijk achter de microfoon kruipen, Klaas kan dat. Waar komt toch die onbedaarlijke gedrevenheid vandaan om iedereen voortdurend te vermaken en aan het lachen te krijgen? En stond dit levenslot, door een noodlottig ongeval in zijn familie, eigenlijk niet al vanaf zijn geboorte vast? In dit theaterprogramma probeert Klaas antwoord te geven op deze vraag. Eén ding staat als een paal boven water: hij zal altijd blijven drijven

Klaas van der Eerden

Klaas van der Eerden is cabaretier en presentator voor televisie en radio. In 1999 won hij zowel de jury als de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival, waarna hij gedurende vijftien jaar maar liefst zeven avondvullende cabaretprogramma’s maakte waaronder Extreem!, Wortels en Breedbeeld.
In 2014 besloot hij zich te focussen op zijn radio en televisiecarrière. Op televisie kreeg hij onder andere bekendheid als één van de Foute Vrienden en als presentator van de CupCakeCup.

Vanaf 2018 tot en met 2023 was hij veelvuldig te horen als sidekick op Radio 538. De laatste 2 jaar van deze periode presenteerde hij dagelijks samen met Wietze de Jager De ochtendshow.

Speeldata Blijven drijven

Blijven drijven is tot en met mei 2025 te zien in theaters in het hele land.

Foto: Mark David

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.