Koning Bowi (4+)

Koning Bowi (4+)

Een magische battle om de baas te zijn.

Koning Bowi is een komische familievoorstelling vol livemuziek over het moment waarop je leven als kleuter drastisch verandert: de eerste schooldag. Energiek en magisch muziektheater voor iedereen vanaf 4 jaar, gebaseerd op de sprookjesachtige fabel ‘De Steenhouwer’.

Bowi gaat voor het eerst naar school en dat valt hem vies tegen. Thuis kreeg hij wat hij wilde. Nu moet hij alles delen, samen spelen en luisteren naar de juf. Hij moet aan tafel zitten met de bazige Robin en Zip. Alles moet op hun manier. Dat wil Bowi helemaal niet. Was hij maar de koning van de klas!

En dan gebeurt iets wonderlijks. De klas trilt, licht flitst in alle kleuren van de regenboog… en Bowi’s wens komt uit. Hij is koning van de klas! Heerlijk, alles gaat zoals hij wil. Nu moeten Robin en Zip Bowi’s bediendes zijn. Dat vinden ze echt niet te doen. Als de kroon van Bowi smelt door de zon, krijgt Robin een idee. ‘Was ik de zon maar, dan was ik zelfs over de Koning de baas’. Flits! Ook haar wens komt uit. Ze brandt zo fel, dat de anderen bijna flauwvallen van de warmte. Puffend van de hitte bedenkt Zip iets. Hij weet wie zelfs over de zon de baas is… Komt er een winnaar uit deze magische machtsstrijd?

Extra!
Na afloop van de voorstelling krijgen alle kinderen een programmaboekje vol opdrachten, puzzels, testjes en vragen. Hiermee kunnen ze op een speelse manier, samen met hun ouders, over de thema’s van de voorstelling napraten.

Speellijst Koning Bowi (4+)

Koning Bowi is vanaf oktober te zien in theaters in heel Nederland. 

Leuk om te lezen