Laat je gehoor je niet weerhouden

oorwerk

Beleef het theater ook als slechthorende

Als liefhebber van theater kan het ervaren van gehoorproblemen een grote hindernis lijken voor het genieten van voorstellingen. Het rijke geluid van dialogen, de subtiele muzikale scores en de dynamiek van live optredens zijn essentiële elementen die bijdragen aan de magie van het theater. Gelukkig bieden de moderne technologieën in gehoorapparaten, nieuwe mogelijkheden om deze barrière te overwinnen.

Met geavanceerde functies ontworpen om spraakverstaanbaarheid te verbeteren en achtergrondgeluid te minimaliseren, openen deze innovatieve hoortoestellen naar een wereld waarin uw gehoorbeperking geen belemmering meer vormt voor uw theaterervaring.

Een voorstelling weer verstaan

Maar hoe werkt dat dan? Wanneer je slechthorend bent, kan een ringleiding of FM gehoorondersteuning die aansluit op een hoortoestel een groot verschil maken. Die zorgt er namelijk voor dat het geluid versterkt binnenkomt in het hoortoestel en het omgevingsgeluid deels wordt weggehaald. Veel theaters hebben tegenwoordig zo’n oplossing in de zalen. Met een hoortoestel kunt u gebruikmaken van deze ringleiding door het hoortoestel op de zogeheten T-stand te zetten. Veel hoortoestellen en/of bijgehorende streamers zijn voorzien van een dergelijke T-stand.

De oplossing voor u

Heeft u een (beginnend) gehoorverlies en bent u benieuwd of een hoortoestel voor u de oplossing is om een theatervoorstelling weer te verstaan? Ga dan eens langs bij Oorwerk Audiciens voor een adviesgesprek en een gratis hoortest. De audiciens bij Oorwerk zetten zich in om nauwgezet naar uw behoeften te luisteren en bieden op basis daarvan gepersonaliseerd advies. De eerste afspraak begint dan ook altijd met een goed gesprek waarin uw hoorwensen worden besproken. Als u in dit gesprek aangeeft dat u naar het theater gaat dan zal de audicien hier rekening mee houden in het advies.

Ervaar het zelf

Komt er uit de gehoortest en het gesprek met de audicien dat een hoortoestel voor u een oplossing kan zijn, dan kunt u het door u uitgekozen hoortoestel eerst enkele weken proefhoren. Dit geeft u de tijd om het gebruik van de toestellen in verschillende situaties uit te proberen en aan de gehoorapparaten te wennen alvorens u een keuze maakt. Test het hoortoestel dan ook eens tijdens een voorstelling. Zo weet u direct of u tevreden bent met het hoortoestel of toch liever een andere wil uitproberen.

Maak nu een afspraak

Benieuwd geworden wat een hoortoestel voor u kan betekenen? Maak gemakkelijk bij de voor u dichtstbijzijnde Oorwerk winkel een afspraak voor een gratis hoortest via www.oorwerk.nl/afspraak. In deze video kunt u zien wat u kunt verwachten.

Leuk om te lezen