Laatste theatershow Peter Heerschop & Viggo Waas

Cabaretiers Peter Heerschop en Viggo Waas spelen hun laatste theatershow samen.

Cabaretiers en boezemvrienden Peter Heerschop en Viggo Waas staan in 2025 met hun programma ‘Jeugd’ in het theater. In wat mogelijk hun laatste theatershow samen is willen ze ze nog één keer voluit gaan. “De onderste steen boven. Tot we zeker weten dat er niets ongezegd is gelaten”, aldus Peter en Viggo. Van maart tot en met juni te zien in het hele land. De première is in de Kleine Komedie op 17 april.

Viggo: “Nog één keer wordt gezegd wat nog nooit is verteld. We blikken terug op de personen die we ooit waren. Wat is er overgebleven van die jonge mannen met plannen? We laten ons dit keer in het maakproces meer dan ooit inspireren door anderen. Collega-cabaretiers, acteurs, dansers, regisseurs, muzikanten en zelfs vogelspotters zijn gevraagd met hun advies te komen. Vanuit verschillende gezichtspunten verkennen we het thema ‘jeugd’ met onbezorgd jeugdig enthousiasme!”

Peter: “Wat zou je anders doen als je weer 20 of 30 was met de kennis van nu? Waarvan hebben we nu nog de slappe lach? Wat willen we nog? Wat mógen we nog? Elke vraag is een scène en elke scène is een nieuwe vraag. En dit alles speelt zich af in een Kliniek voor Leeftijdsacceptatie waarin we beoordeeld worden door een jonge venijnige ¬- maar ook prachtig zingende -verpleegkundige gespeeld door Ruth Sahertian. Een beetje ‘One flew over the cuckoo’s nest’, maar dan anders.”

Vol jeugdige energie duiken Peter en Viggo in de diepten van hun herinneringen. School, werk, vriendinnen, ouders, kinderen, reizen, vreemde ontmoetingen, onbedoelde avonturen. Het komt allemaal voorbij. Met humor en zelfspot gaan ze op zoek naar wat anders had kunnen zijn. Mogen ze uiteindelijk nog door met waar ze mee bezig zijn?

Lees meer over Jeugd

Over Peter Heerschop & Viggo Waas
Peter Heerschop (1960) is cabaretier, regisseur, acteur en schrijver. Viggo Waas (1962) is cabaretier, acteur, televisiemaker en schrijver. De boezemvrienden zijn de helft van cabaretgroep NUHR (met Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr) en maakten eerder al samen Er gaat nog iets heel moois gebeuren. Een voorstelling over de gevolgen van Viggo’s herseninfarct op hun onderlinge vriendschap. De mannen schreven hierover ook het boek ‘Infarct’, dat in 2023 verscheen.

Met NUHR toerden ze 30 jaar lang met veel succes door Nederland. In 2004 en 2016 ontvingen ze de Poelifinario voor het beste theaterprogramma van het seizoen. In maart 2018 sloot de groep hun succesvolle carrière af met de voorstelling Alle 30 NUHR.

Daarnaast zijn ze beiden onderdeel van het gelegenheidscollectief De Ploeg, dat naast de andere NUHR-leden bestaat uit Han Römer, Titus Tiel Groenestege en Genio de Groot.

Peter Heerschop maakte drie solotheaterprogramma’s: Gelukzoekers (2014), Van Horen zeggen (2016) en De Minister van Enthousiasme (2019). Peter is tevens bekend van radio en televisie. Hij schreef 20 jaar lang wekelijks een column voor Radio 538, genaamd Lieve Marianne en is nu iedere vrijdag te horen bij Humberto. Daarnaast was Peter o.a. panellid bij Kopspijkers, presentator van De Vrienden van Van Swieten en speelt hij zichzelf in de televisieserie Jeuk, naast Thomas Acda en Jelka van Houten. Verder regie van o.a. Diederik van Vleuten en vele lezingen in het land met name over onderwijs.

Viggo Waas maakte drie solotheaterprogramma’s: Verbruid (2008/2009), waarmee hij met band op tour ging, Cruijff en Pipo (2016) en Meestervoorspeller (2019). Daarnaast speelde hij in diverse theaterstukken bij het Noord Nederlands Toneel en het Zuidelijk Toneel, waaronder Wachten op Godot, De Driestuiversopera en To be or not to be.

Onder het grote publiek is Viggo bekend geworden door zijn wekelijkse optredens in het VARA-programma Kopspijkers. Viggo speelde daarnaast in diverse films en series. Hij bracht twee cd’s uit (Verbruid en Viggo zingt over), het jeugdboek Een tas vol linkerschoenen en de verhalenbundel Viggo drijft over.

Ruth Sahertian
Ruth Sahertian studeerde in 2016 af aan de Frank Sanders Akademie voor Musical- en Muziektheater in Amsterdam. Ze speelde onder meer in het toneelstuk Bint van Hummelinck Stuurman, De Marathon de Musical, All Stars de Musical, ’t Schaep met de 5 pooten en onlangs in Man van la Mancha.

Foto: Jantje Geldof

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.