Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Les Misérables

Les Misérables

Les Misérables, de legende is terug!

Het verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde keert terug naar Nederland. Beleef de klassieker nu als nooit tevoren met een geheel nieuw decor en een sterrencast!

Les Misérables

Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobserdeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

Les Misérables, een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal. Geschreven door Victor Hugo. Een musical die je gezien moet hebben!

Cast Les Misérables

In de voorstelling Les Misérables spelen o.a;

  • Milan van Waardenburg – Jean Valjean
  • Freek Bartels – Javert
  • Vajèn van den Bosch – Éponine
  • Yannick Plugers – Thénardier
  • René van Kooten – Altenate Jean Valjean
  • Michael Muyderman
  • Ellen Pieters – Madame Thénardier
  • Channah Hewitt – Fantine
  • Mark Roy Luykx – Enjolras
  • Sem Gerritsma – Cosette
Bekijk de hele cast en creatives

Les Misérables is de populairste musical ter wereld

De musical Les Misérables is wereldwijd populair bij publiek en pers. Naast verschillende Tony, Olivier, Oscar, Grammy en Musical awards, liet het Nederlandse publiek afgelopen september weten de musical nog steeds zeer te waarderen. Zowel het nummer ‘Breng hem thuis’ en ‘Nog één dag’ werden tijdens de Uitmarkt 2021 in de top 10 gestemd binnen de categorie ‘Favoriete musicalsong allertijden’.

Les Misérables is onder andere te zien in Koninklijk Theater Carré
Bekijk de hele speellijst van Les Misérables

Koninklijk Theater Carré

Ruud de Graaf en Hans Cornelissen gaan samen met Erwin van Lambaart als speciaal adviseur, Cameron Mackintosh’s nieuwe productie van Les Misérables na ruim dertig jaar terugbrengen in Koninklijk Theater Carré.  Koninklijk Theater Carré was toen het toneel waar musicalgeschiedenis werd geschreven.

In de eerste Nederlandstalige versie van Les Misérables (1991) waren onder anderen Pia Douwes, Henk Poort, Ernst-Daniel Smit, Joke de Kruijf, Simone Kleinsma, Paul de Leeuw en Danny de Munck te zien.

Van 1 tot en met 19 maart 2023 zal Les Misérables in Carré te zien zijn, waarna de cast door Nederland zal reizen naar de grotere theaters in Nederland.

Leuk om te lezen