Mads Wittermans aankomend seizoen te zien met The Meeting

Acteur Mads Wittermans (o.a. bekend van Mocro Maffia, Penoza, Baantjer het Begin en Rampvlucht) zal aankomend seizoen in de theaters te zien zijn met zijn voorstelling The Meeting. In The Meeting legt Wittermans uit wat de verslaving met hem heeft gedaan, hoe hij is hersteld en wat voor invloed dit op zijn leven heeft gehad, toegankelijk verteld in een humoristische voorstelling.

Met ruimte voor de lach neemt Mads je mee en laat hij de pijn, de gekte, het verdriet, de gevangenschap en de eenzaamheid zien, welke niet alleen hem vastgrijpen, maar ook de pijn en het verdriet dat zijn naaste omgeving heeft doorstaan. Kaartverkoop is gestart.

Mads Wittermans

Mads Wittermans is theatermaker en acteur. Al op jonge leeftijd volgde hij de Vooropleiding Theater in Groningen en werd hij bekend als Ot van Zeventer in de serie Fort Alpha. Ook speelde hij rollen in films als Van God Los en Phileine zegt sorry. Daarnaast is hij bekend van zijn rollen in de gevestigde Nederlandse series Penoza, Baantjer het Begin en Rampvlucht. Twintig jaar geleden stond Mads voor het eerst samen met zijn vader Joop in het theater met het stuk Vader & Zoon. Twee decennia later speelden ze, in het seizoen 22/23, samen het vervolg hiervan: Vader & Zoon – 20 jaar later. Momenteel is hij te zien in Mocro Maffia: Tatta en Mocro Maffia de serie.

The Meeting

The Meeting is het indringende levensverhaal van Mads Wittermans, toegankelijk verteld in een humoristische voorstelling. Een achtbaan vol emoties en gebeurtenissen over de machteloosheid van een verslaving, het vallen en proberen op te staan in een krankzinnige ziekte. Open, direct en oprecht.

Met ruimte voor de lach neemt Mads je mee en laat hij de pijn, de gekte, het verdriet, de gevangenschap en de eenzaamheid zien, welke niet alleen hem vastgrijpen, maar ook de pijn en het verdriet dat zijn naaste omgeving heeft doorstaan. In het bijzonder ook zijn vader, die – ook in de moeilijke periodes – altijd van hem is blijven houden. In een uur gaat hij door alle stadia, via flesverstoppertje naar afkicken, langs terugvallen, zwakte en kracht. Hij laat de zaal in ontroering achter. De lange, neerwaartse vlucht naar rock bottom naar het uiteindelijke herstel.

In 2009, ruim 13 jaar geleden, heeft Mads enige tijd in een kliniek in Schotland doorgebracht om van zijn alcoholverslag af te komen. Tijdens dit verblijft heeft hij kennis gemaakt met de 12 stappen. Door deze stappen te volgen en door heel hard aan zichzelf te werken heeft hij zijn verslaving overwonnen en kiest hij nu voor een nuchter leven.

In seizoen 22/23 heeft Wittermans The Meeting al een aantal keer mogen spelen in een aantal theaters, waaronder ook 5 keer in uitverkocht Theater Bellevue.

Bekijk de speellijst van The Meetings

Theaterproducties Wittermans

Wittermans heeft bij verschillende gezelschappen op het toneel gestaan en heeft in 2019 zijn eigen theaterstichting in het leven geblazen: Theaterproducties Wittermans. Met nieuw aanstormend talent en met reeds door de wol geverfde theaterkunstenaars werkt hij aan voorstellingen die verrassend en meeslepend, dan wel ontroerend en zinnenprikkelend zijn.

De pers over The Meeting
“Mads Wittermans vertelt een indringend en waardevol verhaal over alcoholisme”
– Dagblad van het Noorden (★ ★ ★ ★)

“In een doodeerlijke en zichzelf nergens ontziende vertelvoorstelling schildert Wittermans zijn prille angsten, zijn vroege opstandigheid, zijn jong opgelopen alcoholisme, zijn klootzakkerigheid.”
– Leeuwarder Courant

Foto: Niels Knelis Meijer

Leuk om te lezen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.