Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Mammoet

Mammoet

Een oeroude vertelling vol hedendaagse dilemma’s, theaterspektakel middenin de natuur bij zonsondergang, prachtige muziek, indrukwekkende kostuums en een speciaal ontwikkelde oertaal: het komt letterlijk en figuurlijk samen in Mammoet.

Dichterbij Drenthe en haar rijke geschiedenis kun je deze zomer niet komen.

Mammoet

De met een Musical Award onderscheiden decorontwerper Michiel Voet ontwerpt voor het muziektheaterspektakel in Buinen, nabij de hunebedden, een imposant openluchttheater. Aan de rand van een natuurgebied ontvangen spiritueel leider Anwar (Paul Kooij) en zijn vrouw Freya (Gusta Geleynse) de bezoekers. Zij leiden de volgelingen van hun spirituele genootschap naar ‘een nieuwe verbinding met de natuur’, maar worstelen met zichzelf en met hun idealen.

Het hoogtepunt van de voorstelling is de vertelling van het verhaal van de traditionele Heilige Mammoetjacht: spectaculaire scènes verbeelden het verhaal dat gaat over de vraag welk offer mensen bereid zijn te brengen voor een hoger doel, hoe ze omgaan met de aarde en de natuur.

De voorstelling, vertolkt door zes acteurs en een groot ensemble, gaat in op hedendaagse dilemma’s en wordt ondersteund met live muziek. Speciaal voor de voorstelling worden bijzondere kostuums ontworpen, allen gemaakt van gerecycled materiaal.

Cast Mammoet

In de voorstelling Mammoet spelen;

  • Johanna Hagen
  • Myrte Burger
  • Krisjan Schellingerhout
  • Tobias Nierop
  • Paul R. Kooij
  • Gusta Geleynse

Buinerveld

Samen met Staatsbosbeheer, eigenaar van het Buinerveld, en de provincie Drenthe is gezocht naar een geschikte locatie. Regisseur en scriptschrijver Tom de Ket: “Het Buinerveld is een unieke plek, boven op de Hondsrug. Je voelt het verleden nog. En dat is essentieel voor de voorstelling die ingaat op hoe het leven van mensen in de tijd is veranderd.”

Burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn:

“Drenthe is de oerprovincie bij uitstek, en in Borger-Odoorn zijn we met ons unieke landschap en de hunebedden natuurlijk dé oergemeente. Cultuurhistorie, recreatie en toerisme komen bij ons samen. Daarom vind ik het mooi dat de locatie aan het Buinerveld is gekozen. De organisatie is voor de vergunningverlening in overleg met ons, de provincie en met de omgeving, om ervoor te zorgen dat Mammoet een prachtige ervaring wordt voor iedereen.”

De makers van Mammoet, onder leiding van scriptschrijver en regisseur Tom de Ket, lieten zich onder andere inspireren door de bestseller Sapiens van de Israëlische historicus Yuval Noah Harari.

Bron: Mammoet

Speellijst Mammoet

Mammoet deze zomer op het Buinerveld bij Buinen. Paul Kooij en Gusta Geleynse leiden spiritueel genootschap in openluchtvoorstelling over de oertijd.

Deze voorstelling is afgelopen

 

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.