Martijn Fischer keert terug als Hazes

De musical gebaseerd op het leven van de grootste en bekendste zanger van Amsterdam, André Hazes, keert in 2021 terug in de theaters. 

Martijn Fischer keert terug als Hazes

Deze week is bekend geworden dat Martijn Fischer terug keert in de rol van André Hazes in de herneming van de musical Hij Gelooft in Mij. Vanaf 2021 is de geliefde musical weer te zien in de theaters in Nederland. 

‘In Nederland is er eigenlijk maar een persoon die André Hazes kan spelen. Dat is Martijn Fischer,’ vertelt algemeen directeur Albert Verlinde. ‘Tussen 2012 en 2015 heeft hij dat bijna iedere dag laten zien. Anno nu blijkt dat deze rol nog steeds op zijn lijf is geschreven. Als producent kan je dan alleen maar hopen en duimen dat hij de rol opnieuw wil spelen.’

De musical gebaseerd op het leven van Amsterdamse volkszanger André Hazes komt terug in 2021 ter ere van de verjaardag van Hazes. Hij zou volgend jaar 70 zijn geworden. Hazes was een van de grootste en bekendste zangers van het Nederlandse levenslied en hij vernieuwde destijds het genre door er een moderne draai aan te geven. André Hazes overleed in 2004, op 53-jarige leeftijd, na twee hartinfarcten en een hartstilstand. Hij leed jarenlang aan een alcohol-verslaving. 

De musical werd in 2012 zo goed ontvangen, dat de makers hun kans zagen om de voorstelling nieuw leven in te blazen. De voorstelling ontving maar liefst vijf keer vijf sterren van de Nederlandse pers, vier Musical Awards waaronder ‘Beste Grote Musical 2013’ en was enorm geliefd bij het publiek. De show werd maar liefst vijf keer verlengd en stopte pas begin 2015. De voorstelling is door meer dan 700.000 bezoekers bezocht.

Hij Gelooft in Mij zal te zien zijn in diverse theaters in Nederland. 

Bron: Stage Entertainment

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link