Meester Kikker gaat bijna los!

MEESTER KIKKER Een grappige, frisse en spannende mjoesikal, boordevol geheimen.

De repetities voor de gloednieuwe mjoesikal Meester Kikker zijn bijna afgerond. Over een weekje gaat de cast & crew de voorstelling afmonteren in theater de Lampegiet in Veenendaal
waar zij op 23 september de eerste try-out zullen spelen.

Meester Kikker

Meester Kikker is gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul van Loon. Het gaat over meester Frans die een groot geheim bij zich draagt:

Hij verandert namelijk dikwijls in een kikker. Om weer terug te veranderen in een mens moet hij simpelweg een vlieg opeten.
Op zich is dit allemaal geen ramp, ware het niet dat directeur Stork óók een geheim bij zich draagt.
Hij verandert geregeld in een Ooievaar en wordt weer mens door het eten van … een kikker.
Het is van groot belang dat de geheimen geheim blijven. De kinderen moeten daarbij helpen.
Maar of dat lukt?

Paul van Loon viert dit jaar zijn 40-jaar-schrijverschap-jubileum. Reden te meer om dit verhaal naar de planken te brengen.

Het tevens verfilmde verhaal (Netflix) is tot mjoesikal bewerkt door theatermaker Mark Haayema. Hij maakte eerder familievoorstellingen als Johannes de Parkiet (genomineerd PodiumkidsPrijs), Meneertje Meer (Zilveren Krekel) en schrijft liedteksten voor Kinderen voor kinderen en Herman van Veen.

Voor Meester Kikker schreef hij de (lied)teksten en doet hij de poppen/video-regie. Ná Meester Kikker zal hij de vertaling en dramaturgie van Shrek op zich nemen.

De regie ligt in handen van Joep Onderdelinden. Hij regisseerde eerder voorstellingen als Blind Date en zal na Meester Kikker de voorstelling Hospita regisseren.

De muziek is gecomponeerd door Fons Merkies (hij maakte ook de muziek voor de film).

De drie acteurs, Hilke Bierman (oa. Mamma Mia) Dennis de Groot (oa. Warhorse) en Sanne Franssen (oa. Blind Date) spelen alle rollen in het stuk, dus die van de schoolkinderen en het schoolpersoneel.
Ze transformeren door te wisselen van pruik. Deze opvallend grote pruiken zijn gemaakt door Allemaal Tejater en werken hilarisch goed in het grootste doekendecor van Roos Veenkamp (oa. Alex Klaasen en Johannes).

De voorstellingen van het gezelschap De Grote Haay staan doorgaans bol van visuele verassingen. Hoe dat eruit komt te zien is nog geheim. Alles in deze voorstelling is geheim. Iedereen zit immers boordevol geheimen. U ook?

De voorstelling heeft 2 premières. De Limburgse première is op 7 oktober in Kerkrade en op 15 oktober vieren we de Kinderboekenweek in het Zaantheater in Zaandam waar Paul van Loon de nieuwste versie van zijn boek presenteert.

Foto: Hilde Beukema.

Lees meer over Meester Kikker

Leuk om te lezen