Museum Hoge Woerd

Museum Hoge Woerd – Hét archeologiemuseum van Utrecht

Museum Hoge Woerd

Museum Hoge Woerd, gevestigd in Castellum Hoge Woerd, beheert een indrukwekkende museale collectie en presentatie. Hét archeologiemuseum van Utrecht biedt de kans om het 2000 jaar oude Romeinse schip met complete inventaris te bewonderen, de imposante fortmuren te beklimmen en een reis door de geschiedenis van mens en landschap te maken. Dit unieke en interactieve museum, bovenop het UNESCO-werelderfgoed, is gratis toegankelijk.

Ontdek samen met de hele familie het nieuwe Kinderspoor, ervaar het leven van een archeoloog in de interactieve expositie, of beleef spannende avonturen tijdens een Romeins kinderfeestje met vriendjes en vriendinnetjes!

 

Rondleidingen:

Elke zondag om 14.00 uur kan men deelnemen aan de ‘reguliere’ rondleiding, waarbij een ervaren gids je meeneemt langs de Hoge Woerd. Verken het binnen- en buitenterrein van het Castellum en ontdek fascinerende bezienswaardigheden, variërend van het 2000 jaar oude Romeinse schip tot de indrukwekkende omwalling, het voormalige badhuis en de constructie van het Castellum. Voor groepen worden er ook rondleidingen op maat aangeboden. Mocht een van de standaard rondleidingen niet volledig aansluiten bij de wensen, of als er meer informatie over de mogelijkheden voor specifieke groepen, zoals rolstoelgebruikers, blinde of slechtziende bezoekers benodigd is, stuur dan gerust een e-mail naar [email protected].

Adres Museum Hoge Woerd

Hoge Woerdplein 1
3454 PB Utrecht
Tel.: 030 286 0084
E-mail: [email protected]

Als een van de vier hoofdbewoners van ‘het Castellum’ deelt Museum Hoge Woerd samen met CastellumCafé, Podium en Steede de gezamenlijke ‘achternaam’ Hoge Woerd en de bijbehorende huisstijl en identiteit. Deze partners uiten hiermee hun gedeelde ambitie om één plek te vormen, een plek van verbinding en gastvrijheid met een samenhangend aanbod op het gebied van cultuur, erfgoed, natuur, duurzaamheid en uiteraard ook food and fun. Hier kan de bezoeker eindeloos ontdekken en ontmoeten.
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.