Musical Annie M.G. Schmidt

Musical Annie M.G. Schmidt

Dé musical over Annie M.G. Schmidt is natuurlijk ‘Was Getekend, Annie M.G. Schmidt’. Theaterproducenten Albert Verlinde en Joop van den Ende brachten deze musical naar het theater toe. De musical is gebaseerd op het boek ‘Anna’ van Annejet van der Zijl, over het leven van Annie M.G. Schmidt. De musical wordt ondersteund met het rijke repertoire van haar hand. De boeken, verzen en liedjes van Annie M.G. zijn onderdeel van het Nederlands erfgoed. Van haar hand zijn onder andere ‘Jip en Janneke’, ‘Op een mooie Pinksterdag’, ‘Dikkertje Dap’ en ‘Vluchten kan niet meer’. Elke generatie in Nederland kent het werk van Annie M.G. Schmidt, deze musical is dan ook een aanrader voor jong en oud (adviesleeftijd vanaf 10 jaar)!

“Simone Kleinsma in verbijsterend mooie typering”***** Dagblad van het Noorden

Awards voor musical Annie M.G. Schmidt

Tijdens het Musical Awards Gala afgelopen januari viel deze musical van Annie M.G. Schmidt flink in de prijzen. ‘Was Getekend, Annie M.G. Schmidt’ ontving de volgende awards:

  • Beste grote musical
  • Beste vrouwelijk hoofdrol
  • Beste vrouwelijk bijrol
  • Beste script/liedteksten

Hiermee was deze musical de grote winnaar van dit prestigieuze jaarlijkse event! De prijzen worden elk jaar toegekend voor een vakjury, dit jaar bestaande uit voorzitter Cornald Maas en leden Charles Droste, Jon van Eerd, Irene Moors, Joris van Bennekom, Arno Gelder en Michiel van Erp.

“Musical Annie M.G. Schmidt is een heerlijke theaterbelevenis”**** Het Parool

Speellijst musical Annie M.G. Schmidt

De musical over Annie M.G. Schmidt heeft al verschillende theaters door heel Nederland aan gedaan. Op dit moment is de musical exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De voorstelling vindt op alle dagen van de week plaats behalve maandags en dinsdags. Op zaterdag staat de voorstelling zowel ’s middags als ’s avonds geprogrammeerd. Bekijk hier meer informatie over de voorstelling en de volledige speellijst.

Over de musical Annie M.G. Schmidt

Elke Nederlander kent de nummers ‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag’, ‘Vluchten kan niet meer’ en ‘Margootje’ wel. En deze nummers zijn slechts een kleine greep uit het ongelofelijke repertoire van Annie M.G. Ze schreef gedichten, tv-series, musicals en gedichten, maar wat weten we eigenlijk van de vrouw achter de schrijfster? Annejet van der Zijl schreef hierover het boek ‘Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt’. De musical is hierop gebaseerd, heeft scherpe humor en bevat uiteraard vele bekende nummers. Simone Kleinsma vertolkt op voortreffelijke wijze de titelrol in deze musical. In de voorstelling blikt ze samen met haar zoon Flip, een rol van William Spaaij, terug op haar leven vol met hoogte- maar ook dieptepunten. Het meisje dat een eenzame jeugd beleefde groeide uit tot dé schrijfster van ons land! De musical over Annie M.G. Schmidt wordt geregiseerd door Paul Eenens, het script is van de hand van Dick van den Heuvel en de arrangementen zijn van Ad van Dijk.

Lees hier alles over de musical over Annie M.G. Schmidt.

 

 

 

 

 

Leuk om te lezen