Musical Disney FROZEN vanaf mei 2024 te zien in Nederland

MUSICAL DISNEY FROZEN VANAF 31 MEI 2024 TE ZIEN IN AFAS CIRCUSTHEATER SCHEVENINGEN

Stage Entertainment Nederland presenteert in samenwerking met Disney Theatrical Productions, vanaf 31 mei 2024 Disney FROZEN in het AFAS Circustheater Scheveningen.

Op de meermaals bekroonde muziek met nummers als ‘Let it Go’ (Laat het Los) beleeft het publiek samen met zussen Anna en Elsa een mysterieus muzikaal avontuur. Net als in de animatiefilm zijn de muziek- en liedteksten geschreven door Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez. Vandaag is de kaartverkoop officieel gestart.

FROZEN

FROZEN is geïnspireerd op het sprookje De Sneeuwkoningin van Hans Christian Anderson. De musical vertelt het verhaal van de twee zussen Anna en Elsa, in het fictieve koninkrijk Arendelle dat door de verborgen krachten van Elsa in een eeuwige winter is geraakt. Terwijl de kou voortduurt, moeten beide zussen leren dat alleen een daad van ware liefde een bevroren hart kan smelten.

De animatiefilm FROZEN werd in 2013 uitgebracht in de bioscopen en viert dit jaar zijn 10-jarig jubileum. De film won verscheidende prijzen, waaronder twee Academy Awards® voor Beste Animatiefilm en Beste Nummer (‘Let It Go’), de Golden Globe voor Beste Animatiefilm en de BAFTA voor Beste Animatiefilm. Oscar voor Best Original Song (‘Let It Go’).

De musical FROZEN ging in maart 2018 in première op Broadway, groeide al snel uit tot de grootste musicalhit van het seizoen en ontving een prestigieuze Tony Award®-nominatie voor Beste Musical. Daarna volgden premières in Australië, Japan, Londen, Duitsland en een tournee door Noord-Amerika. Na succesvolle Disney producties als ‘Aladdin’, ‘Beauty and the Beast’ en ‘The Lion King’ komt deze zomer FROZEN naar Nederland. De première vindt plaats op 9 juni 2024 in Scheveningen. De cast wordt op een later moment bekendgemaakt.

Het script is geschreven door Jennifer Lee en de regie is in handen van Michael Grandage. De musical bevat, net als de animatiefilm, muziek- en liedteksten van Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez. Aan de musical zijn ‒ naast klassiekers als ‘For the First Time in Forever’, ‘Do You Want to Build a Snowman?’ en de wereldwijde hit ‘Let it Go’ ‒ twaalf nieuwe nummers toegevoegd. De choreografie wordt verzorgd door Rob Ashford. De voorstelling heeft betoverende kostuums en een adembenemend decor vol special effects om het betoverende koninkrijk van Arendelle tot leven te brengen. Het decor- en kostuumontwerp is van Christopher Oram, lichtontwerp van Neil Austin, geluidsontwerp van Peter Hylenski, video-ontwerp van Finn Ross, poppenontwerp van Michael Curry en de muzikale supervisie is van Stephen Oremus die ook verantwoordelijk is voor de arrangementen. De musical wordt vertaald door Erik van Muiswinkel, die eerder ook de Disney-musical Aladdin naar het Nederlands vertaalde en hiervoor een Musical Award voor ‘Beste Vertaling’ ontving.

Meer informatie en kaartverkoop: www.musicalfrozen.nl

Leuk om te lezen

Repetities van musical "Pride en Prejudice" van start gegaan