Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Musical Spring Awakening

Musical Spring Awakening

 

Musical Spring Awakening

Spring Awakening is met 8 gewonnen Tony Awards, de succesvolle musicalversie van Frühlings Erwachen (‘Voorjaarsontwaken’). Deze toneeltekst van Frank Wedekind uit 1891 was direct bij verschijnen controversieel vanwege de thema’s abortus, homoseksualiteit, kindermisbruik en zelfdoding. De musicalbewerking actualiseert de indringende thema’s en combineert speelscènes met hartverscheurende en swingende rocksongs.

Jongeren ontdekken hun identiteit en seksualiteit terwijl kerk, school en ouderlijk gezag elk ontluikend gevoel onderdrukken. De jongeren moeten studeren volgens ijzeren regime maar worden onwetend gehouden over liefde en seks, leven en sterven.

Cast Musical Spring Awakening

De voorstelling is geregisseerd door Koen van Dijk in een vertaling van Daniël Cohen. De muzikale leiding is in handen van Ezra van Nassauw en de choreografie is gemaakt door Roy Jonathans.

Dave Rijnders, Sterre Verschoor, Juul van de Laar, Shay Lachmann en Sterre Luna Zangirolami waren al in de eerste versie te zien.

Nieuw in de cast zijn Silvana Rocha, Valerie Lai, Josy Gruijter, Arnout Bultje, Menno Dekker en Tom Di Scala. De volwassen rollen worden in deze succesvolle theaterproductie gespeeld door Ad Knippels en Wieneke Remmers en Bas van Rijswijk is swing. 

Speeldata Musical Spring Awakening

Spring Awakening is al twee keer eerder te zien geweest in DeLaMar West. Na dit succes is er besloten om met deze gedurfde musical vol jonge talenten het land in te gaan. Vanaf 19 april begint de productie in het Maastheater in Rotterdam gevolgd door series in Tilburg, Nijmegen en Amsterdam. Spring Awakening is vanaf 19 april te zien door het gehele land.

Een afsluitende serie voorstellingen in Leeuwarden, Spijkenisse, Maastricht, Zwolle, Goes, IJmuiden en Weert complementeert deze tournee.

OpusOne wordt ondersteund door het Fonds Podiumkunsten vanuit de meerjarige subsidieregeling 2021-2024.

De pers

  • ‘Jong talent laat rockmusical over seksualiteit sprankelen’ – ★★★★ NRC
  • ‘Je krijgt een bak energie over je heen als toeschouwer van Spring Awakening’ – ★★★★ de Volkskrant
  • ‘Prachtige morele overpeinzingen en een flinke lading shit en fuck’ – ★★★★ Het Parool
  • ‘Een sterke musical met een heerlijk frisse jonge cast’ – ★★★★ Scènes
  • ‘Energieke choreografieën en een heerlijk spelende vijfkoppige band’ – ★★★,5 De Telegraaf
  • ‘Aanstekelijke uitbarsting van jeugdige energie’ – Theaterkrant

Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.opusone.nl

Leuk om te lezen