Musical We Will Rock You komt weer naar Nederland

Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman hebben onlangs aangekondigd dat de iconische musical We Will Rock You in het theaterseizoen 2025/2026 naar Nederland komt. Na eerdere successen zoals Grease, Jesus Christ Superstar en de komende productie Elisabeth, presenteren de producenten wederom een grote titel. We Will Rock You zal in de grootste theaters van Nederland te zien zijn en de audities beginnen binnenkort.

Musical We Will Rock You komt weer naar Nederland

De musical, gebaseerd op de muziek van Queen, zal in het theaterseizoen 2025/2026 door heel Nederland te zien zijn. “Deze musical heeft altijd op mijn wensenlijst gestaan,” aldus Albert Verlinde. “We brengen opnieuw een nieuwe, unieke versie met maar liefst 24 hits van Queen. Ik kijk uit naar de audities, want Nederland heeft enorm veel talent dat de muziek van Queen prachtig kan vertolken. Ons land mag dan klein zijn, maar het talent is groot.”

We Will Rock You was voor het laatst in 2019 in Nederland te zien. In 2013 werd de Engelstalige wereldtournee opgevoerd in AFAS Live en in 2010 stond de Nederlandse versie, met onder andere Charly Luske in de hoofdrol, in het Beatrix Theater in Utrecht.

“Het is inmiddels tweeëntwintig jaar geleden dat We Will Rock You voor het eerst op West End in Londen te zien was,” vertelt Jaco Kaasschieter. “De show draaide daar twaalf jaar lang voor uitverkochte zalen en blijft wereldwijd succesvol. De muziek van Queen is levendiger dan ooit. We hopen dit succes ook in Nederland voort te zetten, en niet op één vaste locatie, maar door het hele land.”

De musical is geschreven door de Britse komediant en auteur Ben Elton, in samenwerking met Queenleden Brian May en Roger Taylor. Sinds 2002 hebben meer dan vijftien miljoen mensen in zeventien landen We Will Rock You gezien. Met Queen-hits zoals Don’t Stop Me Now, I Want It All en We Are the Champions, is We Will Rock You de ultieme mix van musical en rockconcert.

Binnenkort meer informatie.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.