Naar het theater in de voorjaarsvakantie 2019

Het jaar is nog maar net begonnen en de voorjaarsvakantie staat alweer voor de deur. Wil je met je kinderen naar het theater? Of wil je zelf weer even kind zijn en genieten van de kunsten van het jeugdtheater? 
Wij hebben een paar voorstellingen voor je uitgelicht, neem gerust een kijkje. 

De schoolvakanties voor de kinderen zijn ook dit jaar weer verdeeld in twee gebieden, de voorjaarsvakantie voor regio Noord valt tussen 16 en 24 februari 2019. De voorjaarsvakantie voor regio Midden en Zuid valt tussen 23 februari en 3 maart 2019. Vanwege Carnaval zijn de meeste scholen in regio Zuid zelfs gesloten tot 10 maart 2019.

MankindDe Stilte – Mankind 6+

Woensdag 20 februari
Schouwburg De Lawei, Drachten (regio Noord)

Mensheid is in het Engels mankind. De mensheid is slechts een triljoenste deel van de speldenknop aarde. Wellicht is een mens daardoor constant op zoek naar bevestiging, comfort en vrijheid. Zelfs als daarmee de vrijheid van een ander wordt beknot. 

Mankind biedt een beleving waarin jong en oud de ruimte krijgt om er een eigen wereld in te ontdekken. Over het raadsel dat mens heet, maakt dansgezelschap de Stilte een avontuurlijk spel van licht en ruimte. Met een hoofdrol voor de op maat gemaakte muziek van Paul van Kemenade en Stevko Busch, de belichting van Uri Rapaport en de sprankelende choreografie van Jack Timmermans, waarin de dansers ons meevoeren. Dansgroep de Stilte spreekt de taal van verbeelding, van dans die je omarmt en intens meevoelen en meebeleven.

Voor of na de voorstelling is er iets leuks te doen, kom ook!

Koop nu kaartjes voor deze voorstelling in Drachten

HamletTheater Rotterdam – Hamlet, de familievøørstelling

Vrijdag 22 t/m zondag 24 februari
Stadsschouwburg Groningen (regio Noord)

Hilarisch familiespektakel
Het zit de Deense puberprins Hamlet niet echt mee. Hij raakt zijn pa kwijt, zijn oom trouwt met zijn moeder, zijn vriendinnetje Ophelia begrijpt hem niet meer en een aantal van z’n vrienden is echt niet meer te vertrouwen. Voeg daar een nachtelijk bezoek van een geestverschijning aan toe en je hebt een jonge prins die voor een flinke uitdaging staat.

Van een vrolijke surfboy met goed haar, verandert hij in een sombermans met woedeuitbarstingen. En… we verklappen het alvast, bijna iedereen gaat dood. Maar geen zorgen: we houden het gezellig, want Pierlala en Ger Geraamte zijn jullie gastheren!

Na succesvoorstellingen als Woef Side Story, Snorro, De Gelaarsde Poes en Lang en Gelukkig brengt regisseur Pieter Kramer nu Shakespeares stuk-der-stukken. Een theatraal feest vol haastverkledingen, kolderieke knokpartijen en swingende songs. Waar je bij moet zijn. Of niet te zijn. Nee, wees er maar bij.

Let op: vanaf 8 jaar!=
Onze familievoorstellingen zijn altijd al geschikt geweest voor 8 plus. Vaak komen ouders of grootouders toch met jongere kinderen naar de voorstellingen. Bij Hamlet de familievøørstelling is dat niet gewenst. Hoewel ook Hamlet een soort sprookje is, kunnen kids onder de 8 beter een jaartje overslaan, want dit jaar wordt het allemaal net iets spannender en stoerder…

Koop nu kaartjes voor deze voorstelling in Groningen

In de kelder staat een huisTg. Winterberg/STIP – In de kelder staat een huis 2+

Zaterdag 23 en zondag 24 februari
Theater de Krakeling, Amsterdam (regio Midden)

Een voorstelling over je fantasie de vrije loop laten en het vormen van een nieuwe werkelijkheid.

Met fantasie ben je nooit alleen.
In de kelder staat een huis is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar. Een avontuurlijke muis droomt in haar kelder weg over wie er allemaal in de theepot woont en giechelt om de schaduw van haar eigen staart. Een voorstelling over je fantasie de vrije loop laten en het vormen van een nieuwe werkelijkheid. Omdat je met je eigen fantasie nooit alleen hoeft te zijn.

Koop nu kaartjes voor deze voorstelling in Amsterdam

De man die alles weetTheater Artemis – De man die alles weet 4+

Donderdag 28 februari
Stadsschouwburg Utrecht (regio Midden)

Een kleutervoorstelling met encyclopedische pretentie
Kun je alles weten? De man die alles weet beweert van wel. Maar achter ieder antwoord schuilt alweer een nieuwe vraag. In deze keynote speech voor kleuters probeert René van ‘t Hof te balanceren op het dunne koord van het allesomvattende weten. Samen met zijn assistenten Tjebbe Roelofs en Keimpe de Jong doet deze ‘deskundoloog’ een poging de kinderen te vertellen over het ‘alles’. Beleef samen hoe volwassen kennis vrolijk en zonder pardon omvergelopen wordt door de nieuwsgierigheid van de kleuters in het publiek.

Koop nu kaartjes voor deze voorstelling in Utrecht

Leuk om te lezen