Nationaal Theaterweekend 2019

Nationaal Theaterweekend 2019

Het Nationaal Theaterweekend 2019 vindt plaats van 25 tot en met 27 januari 2019. Op theatergebied is dit misschien wel het leukste weekend van het jaar! Meer dan 70 theaters doen weer mee met meer dan 220 verrassende tentoonstellingen en meer dan 150 gratis activiteiten!

Afgelopen editie van het Nationaal Theaterweekend

In januari 2018 vond de derde editie van het Nationaal Theaterweekend plaats. Deze editie kwamen er meer dan 135.000 mensen naar het theater toe! De eerste twee edities hadden respectievelijk 100.000 en 125.000 bezoekers.

Het Nationaal Theaterweekend

Wat houdt het Nationaal Theaterweekend 2019 eigenlijk precies in? Tijdens deze drie dagen, vrijdag 25 januari tot en met zondag 27 januari, bieden tientallen theaters (een deel van) hun voorstellingen aan voor maar tien euro. Leuk is: van tevoren weet het publiek niet welke voorstelling zij gaan bezoeken! Laat u verrassen door dans, cabaret, jeugdtheater, muziek, toneel of bijvoorbeeld musical. Voorstellingen van alle genres doen mee met het theaterweekend. U kunt aangeven waar, wanneer en welk genre u wilt bezoeken. Op deze manier krijgt iedereen de kans om voor een klein prijsje kennis te maken met het theater. Vele theaters combineren het Nationaal Theaterweekend met leuke gratis activiteiten, zoals een open dag met een kijkje achter de schermen, demonstraties en bijvoorbeeld workshops.

Leuke extra activiteiten

Heeft u altijd al eens willen ontbijten in een artiestenfoyer? Een workshop volgen in uw favoriete theater? Misschien zelfs slapen in het theater? Tijdens het Nationaal Theaterweekend is dit allemaal mogelijk! Er worden talloze leuke andere activiteiten georganiseerd deze drie dagen. Van masterclass tot meet en greet met artiesten en theatermedewerkers. Elk theater heeft eigen activiteiten die allemaal gratis zijn te bezoeken. Het Nationaal Theaterweekend 2019: een bijzondere ervaring die u niet snel zult vergeten!

Theaters en voorstellingen Nationaal Theaterweekend 2019

Benieuwd welke theaters er mee doen in 2019? Bekijk hier de deelnemende theaters. Op de website van de theaters zijn alle activiteiten te vinden die zij aanbieden.

Leuk om te lezen