Nieuw theaterspektakel in De Vergeten Twentse Lente

Nieuw theaterspektakel in De Vergeten Twentse Lente

Johanna ter Steege, Stefan de Walle, Helge Slikker en Boudewijn de Groot onderdeel van nieuw theaterspektakel De Vergeten Twentse Lente.

Na het overweldigende succes van de voorstelling Hanna van Hendrik, dat door meer dan 100.000 mensen bezocht werd, over het boerenverzet en de boerenopstand in Tubbergen in de jaren ’70, brengen dezelfde makers een nieuw theaterspektakel: De Vergeten Twentse Lente uit.

Lees meer over het theaterspektakel De Vergeten Twentse Lente.

De Vergeten Twentse Lente

Naast initiatiefneemster Johanna ter Steege spelen ook Stefan van de Walle, Laus Steenbeeke, Roosmarijn Luyten, Lucretia van der Vloot en Rabbi Jallo de hoofdrollen in dit theaterspektakel.

In totaal staan elke avond meer dan 50 personen op het podium waaronder aanstormende talenten Wietse Stuiver, Giulia Radulescu en Roleyen Tieleman. Bijrollen zullen gespeeld worden door de semi-professionele acteurs: Joke Kerkhoff, Hannie Strokap, Gerrit Lammers, Jeroen Ottink, Paul Krijnsen en Paul Falkmann. Eveneens zijn te zien een ensemble van bijna 50 amateurspelers, een live band en een fanfare.

Liesbeth Coltof, tevens regisseur van het geheel, en Johanna ter Steege ontwikkelden het concept en het idee voor De Vergeten Twentse Lente. Don Duyns en Bouke Oldenhof schreven het verhaal.

Een hedendaags Twents dorp wordt verrast door een schitterend geschenk. Het dorp krijgt de beschikking over een erfenis van tientallen miljoenen euro’s. Het is aan de nieuwe burgemeester Fenna (gespeeld door Johanna ter Steege) de taak dit geld te verdelen. Dan blijkt dat de erfenis rechtstreeks te maken heeft met de oorlog, de April-meistaking in 1943. Alle verhoudingen in het dorp komen op scherp te staan. Wie heeft recht op het geld en wie zeker niet? De rust in het dorp lijkt voorgoed verstoord.

Dit verhaal speelt zich af in drie levensgrote decors, waaronder een dorpsstraat. Het publiek beweegt zich van het ene toneelbeeld naar het andere. Helge Slikker en Boudewijn de Groot schreven en componeerden de nummers voor dit theaterspektakel. Helge Slikker is tevens muzikaal leider van de voorstelling.

De Vergeten Twentse lente wordt gespeeld in zowel het Twents als Nederlands en is te zien vanaf 26 april 2023 tot half juni op Vliegveld Twenthe, in totaal 45 voorstellingen.

Kijk voor meer informatie op www.devergetentwentselente.nl

Leuk om te lezen