Nieuwe internationale rol voor Willemijn Verkaik

Nieuwe internationale rol voor Willemijn Verkaik

Nieuwe internationale rol voor Willemijn Verkaik
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

De Nederlandse musicalster Willemijn Verkaik heeft wederom een hoofdrol te pakken in een buitenlandse musical. Zij vertolkt vanaf dit najaar de hoofdrol van Sloane in de Duitse versie van de musical Bat out of Hell die op 8 november in première gaat in het Stage Metronom Theater in Oberhausen.

Bat out of Hell is een rockmusical geschreven door Jim Steinman en gebaseerd op het gelijknamige album van Meat Loaf. Het album leverde klassiekers op als Paradise by the Dashboard Light en You Took The Words Right Out Of My Mouth. De musical ging in 2017 in première in Londen en nu brengt Stage Entertainment de voorstelling ook naar Duitsland.

Verkaik: “Ik verheug me erop de rol van Sloane te gaan spelen in het Metronom Theater in Oberhausen, hetzelfde theater waar ik in 2010 ook in Wicked heb gespeeld. Het karakter Sloane heeft vele lagen, ze is een sterke, ietwat gefrustreerde excentrieke vrouw, maar ook een bezorgde moeder én ze zingt de meest geniale Meat Loaf songs. Tot 7 oktober speel ik in Berlijn nog de rol van Molly in de musical Ghost, een erg emotionele, eerder ingetogen rol. Met Sloane in Bat out of Hell kan ik ’losgaan’ en weer een heel andere kant van mezelf laten zien en daar verheug ik me enorm op.”

Cast Bat out of Hell

Verkaik staat in Bat out of Hell naast de Duitse musicalacteur Alex Melcher die haar man Falco speelt. De musical vertelt het liefdesverhaal tussen Strat, de onsterfelijke leider van een jonge rebellengroep, en Raven, de mooie dochter van de tirannieke heerser Falco. Naast Verkaik zijn ook de Nederlanders Robin Reitsma (Strat), Tom van der Ven (Tink), Aisata Blackman(Zahara), Carl van Wegberg (cover Falco) en April van Amelsvoort, Jolijn van de Pol en Sander van Wissen (ensemble) te zien in Bat out of Hell.

Verkaik brak internationaal door met haar vertolking van heks Elphaba in de hitmusical Wicked. Zij speelde deze rol afwisselend in de Duitse, de Amerikaanse, de Britse en de Nederlandse versie van de voorstelling. Verkaik wordt gezien als een van de beste Elphaba-vertolksters ter wereld. Verder was Verkaik te zien in musicals als Ghost, TarzanMamma Mia!, Aida en Elisabeth. Ook was zij te horen als Elsa in de Nederlandse versie van Disney-succes Frozen.

Foto: Marcel Schaar

Nieuwe internationale rol voor Willemijn Verkaik
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link