Nieuwe kapitein op de TITANIC

titanic de musical

Er stapt een nieuwe kapitein aan boord van Titanic de Musical.

Nieuwe kapitein op de TITANIC

De Titanic heeft een nieuwe kapitein. Deze week maakte producent De Graaf & Cornelissen bekend dat Richard Spijkers de rol van Kapitein E.J. Smith zal spelen in Titanic de Musical, die dit jaar in november in première zal gaan. Oorspronkelijk stond Paul Donkers opgesteld voor de rol, maar deze heeft zich tijdens de corona-crisis op een andere carrière gericht. Titanic de Musical zou vorig jaar oktober in première zijn gegaan, maar deze werd met een jaar uitgesteld, vanwege de sluiting van de theaters.

Richard speelde eerder in onder meer de musicals Les Misérables, Carmen, Passion, Kuifje – De Zonnetempel, Bonifatius en The Full Monty (2009) en is gecast in Hugo de Groot, de Musical, die dit voorjaar moet gaan spelen in Gorinchem.

Cast Titanic de Musical

De cast bestaat verder uit René van Kooten, Mariska van Kolck, Dennis Willekes, Wieneke Remmers, Bert Simhoffer, Marcel Visscher, Marijn Brouwers, Rolf Koster en Martijn Vogel.

Titanic de Musical ging in 1997 op Broadway in première en werd prachtig ontvangen. De musical met muziek en liedteksten van Maury Yeston en een script van Peter Stone won vijf Tony Awards (waaronder die voor Beste Musical) en een Drama Desk Award. De zeer succesvolle filmversie won maar liefst elf Oscars.

Verhaal Titanic de Musical

De musical vertelt het verhaal van het enorme cruiseschip de Titanic, dat op 10 april 1912 de Engelse haven Southampton verliet om naar New York te vertrekken. Aan boord waren 1301 passagiers en 941 bemanningsleden. Het verhaal van de musical wordt verteld door zes mannen die aan boord werken en drie meisjes die naar Amerika willen emigreren. Ook het klassenverschil dat in het begin van de twintigste eeuw enorm speelde, komt aan bod. De rijkste passagiers, die vinden dat zij het meeste recht hebben op een sloep, de middenstanders en de arbeiders die letterlijk in de onderste laag van het schip werken en wonen.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link