Nieuwe theatervoorstelling Kiki Schippers boordevol treffende liedjes

Nieuwe theatervoorstelling Kiki Schippers boordevol treffende liedjes

Tijdens de theaterlockdown maakte ze de YouTubeserie Kiki’s Klooster Quarantaine, trad ze online op via vele kanalen en lanceerde ze een heerlijk zomerse EP met Latijns-Amerikaanse nummers. 

Corona of niet, Kiki Schippers gaat door!

Op de eerste dag dat Theater Bellevue in juni weer openging, stond Kiki Schippers daar op het podium. De hele zomer speelde ze voorstellingen en was met vijftien shows in augustus een van de meest frequent optredende artiesten.  Tijdens de tweede uitzending van DWDD-vervanger De Vooravond was Kiki Schippers reeds te gast met een muzikaal commentaar op de persconferentie. Afgelopen dinsdag nam zij Prinsjesdag muzikaal onderhanden in het programma.

Ondertussen is de theatertournee van haar cabaretvoorstelling Meer weer begonnen. De première staat gepland op dinsdag 8 december 2020 in De Kleine Komedie te Amsterdam. 

Kiki Schippers heeft de afgelopen jaren veel waardering geoogst voor de inhoud en vertolking van haar liedjes. In 2020 werd ze voor de vierde keer in vijf jaar tijd genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied, de prijs die ze in 2017 won met Er Spoelen Mensen Aan. Frits Spits noemde haar ‘De Adele van de Lage Landen’ en het NRC oordeelde ‘Schippers’ liedjes variëren van teer tot ruig en van cabaretesk tot ontroerend (…) altijd zorgvuldig geformuleerd en welluidend gezongen’. ‘Schippers trakteert haar publiek op muzikale pareltjes’, schreef De Telegraaf. Voor de radio schrijft ze met grote regelmaat het Spijkerlied voor Spijkers met Koppen en muzikale odes aan personen voor verschillende radioprogramma’s.

Juist met haar liedjes raakt en ontroert Kiki Schippers haar publiek en dat is precies wat zij ook met haar nieuwe theaterprogramma Meer wil doen. Kiki leeft alsof het haar laatste dag is, of als het allerlaatste uur. Maar na jaren van dansen op de vulkaan, is het nu tijd om stil te staan bij alles wat zich in de tussentijd heeft opgehoopt en vastgekoekt. Kiki maakt de rekening op in een voorstelling met een overdaad aan scherpe en ontwapenende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link