Nijntje Museum

Nijntje Museum – een actieve ontdekkingstocht. kijken, ruiken, onderzoeken, ontdekken, doen: spelenderwijs leer je zoveel!

Nijntje Museum Utrecht

Een bezoek aan het Nijntje Museum is veel meer dan alleen kijken; het is een actieve ontdekkingstocht waarin al je zintuigen worden geprikkeld. Kijken, ruiken, onderzoeken, ontdekken, doen – leer spelenderwijs zoveel meer! Het Nijntje Museum bevindt zich middenin het sfeervolle Museumkwartier van Utrecht. Met een oppervlakte van ruim 1500m2 is het museum volledig afgestemd op bezoekers met jonge kinderen. Neem een kijkje in het huis van Nijntje, de winkel van Betje Big, het verkeersplein, de boerderij en bij de dokter. Stap binnen in de betoverende wereld van Dick Bruna’s prentenboeken. Verken het huis van Nijntje, de winkel van Betje Big, de dokter, en nog veel meer. Onderzoek, ontdek, leer, probeer, fantaseer en creëer. Ga samen met Nijntje en haar vriendjes op een culturele ontdekkingsreis.

De Stad: Verkeersplein en Meer

In het Nijntje Museum ontdek je de stad in het klein. Pas op, van links komt een fiets! Op het verkeersplein leer je de regels van het verkeer. Duw de trein, maak je eigen poppenkastvoorstelling, of verkleed je als verkeersagent. Begrijp je al hoe een zebrapad werkt? Of herken je de geur van motorolie? Dit alles ontdek je in de stad, samen met elkaar.Elke hoek is gevuld met verwondering en educatie, waar de magie van Nijntje tot leven komt en jonge ontdekkingsreizigers worden aangemoedigd om de wereld om hen heen te verkennen. Kom langs en beleef een onvergetelijke dag vol avontuur en plezier!

Adres Nijntje Museum Utrecht

Agnietenstraat 2
3512 XB Utrecht
Tel.: 030 236 2310
E-mail: [email protected]
BOEK EEN THEATER

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering. Boek een theater!