De nominaties Theater van het jaar 2017 zijn bekend!

Nominaties Theater van het jaar 201 bekend!

Review 0
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

De stemmen zijn weer uitgebracht door de diverse leden van de VVTP (Vereniging Vrije Theater Producenten). Sinds vorig jaar zijn er twee categorieën, grote theaters met een capaciteit boven de 450 stoelen en kleine theaters met een capaciteit onder de 450 stoelen.

Genomineerden Grote theaters

In de categorie grote theaters zijn de volgende theaters genomineerd: Flint (Amersfoort), Goudse Schouwburg (Gouda), Nieuwe Luxor (Rotterdam), Theater De Stoep (Spijkenisse), Theater De Meervaart (Amsterdam), Amphion (Doetinchem), Parktheater (Eindhoven)  .

Genomineerden Kleine theaters

De nominaties in de categorie kleine theaters zijn: Theater De Speeldoos (Baarn), Singer Theater (Laren), Diligentia (Den Haag), en Westlandtheater De Naald (Naaldwijk).

29 januari 2018 worden de twee prijzen uitgereikt aan de theaters voor deze felbegeerde prijs.

Werkwijze nominaties

“Uit onderzoek blijkt dat (nieuw) theaterpubliek heel graag opnieuw wil komen. Of dat vervolgens ook gebeurt is sterk afhankelijk van de acties die het theater onderneemt.” aldus Boris van der Ham, voorzitter van de VVTP. “Onze leden hebben, naast de vaste criteria zoals gastvrijheid, dit jaar extra gekeken naar de ontwikkeling van de theaters op marketinggebied.” Hoe zorgt het theater ervoor dat het publiek weer terug komt bij het theater, dit is iets waar dit jaar veel naar werd gekeken.

Diverse criteria bepaalden de nominaties van de theaters, uitstraling en gastvrijheid van het theater, techniek, communicatie, ondernemerschap en de mate van kwaliteit tussen producent en theater. Van technici tot productieleiders, van marketeers tot artiesten, diverse afdelingen van de VVTP-leden zijn betrokken geweest bij de bepaling van de nominaties.

De winnaar

De winnaar van de Theater van het Jaarprijs neemt een speciaal vervaardigde stoel – ontworpen door Carla Janssen Höfelt – in ontvangst en houdt deze prijs een jaar in jaar in het theater. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar. De felbegeerde stoelen staat nu nog Westlandtheater De Naald (Naaldwijk) en Schouwburg Amphion (Doetinchem).

Review 0
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link