Nominaties Zilveren Krekels VSCD-jeugdtheaterprijzen bekend

Zwijnenstal

De VSCD-Jeugdtheaterjury heeft de nominaties bekendgemaakt voor de Zilveren Krekels; de prijzen voor meest indrukwekkende productie en prestatie in het jeugdtheater.

De Zilveren Krekels zijn de nominaties voor zowel het seizoen 2019-2020 als 2020-2021 aangezien er vorig jaar, door corona, geen prijzen zijn uitgereikt. Alle Zilveren Krekels maken kans op de Gouden Krekel die op zaterdag 11 september 2021 wordt uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater.

Meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie

De Zilveren Krekel 2020-2021 in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie zijn voor de voorstellingen:

  • IK .. eh ik (6+) door Het Houten Huis & Nordland Visual Theatre,
  • Zwijnenstal door Theater Sonnevanck & de Nederlandse Reisopera (foto: Sanne Peper)
  • (…..) Een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel door Theater Artemis i.s.m. Ruhrtriennale en Künstlerhaus Mousonturm.

Meest indrukwekkende podiumprestatie

De Zilveren Krekel in de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’ in het jeugdtheater ontvangen de volgende personen:

  • Candela Murillo voor haar spel in Kleur en Klank (2+) van Dadodans,
  • Frieda Barnhard voor haar vertolking van de rol van meisje in Age of Rage (14+) van De Toneelmakerij,
  • Guus van der Steen voor zijn vertolking van Moon in De toverfluit (7+) van De Toneelmakerij & Silbersee
  • Douwe Hibma voor het decorontwerp van IK … eh ik door Het Houten Huis & Nordland Visual Theatre en zijn bijdrage aan het decorontwerp van Ruimtevlucht door Het Houten Huis & Holland Opera.

Prijsuitreiking

Tijdens het Nederlands Theater Festival en NTFjong van 2 t/m 12 september 2021 worden de genomineerde voorstellingen, indien productioneel haalbaar, gepresenteerd in Theater de Krakeling. Tijdens de Jeugdtheatermiddag op zaterdag 11 september ontvangen de genomineerden hun Zilveren Krekel. Het festival wordt afgesloten met het Gala van het Nederlands Theater, waar de Gouden Krekel 2020-2021 voor ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’ en ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’ in het jeugdtheater wordt uitgereikt.

Bron: VSCD

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link