Onvergetelijke Zomer in Groningse wijken

Onvergetelijke Zomer in Groningse wijken

VRIJDAG in de Buurt organiseerde samen andere organisaties uit de wijken Selwerd, Paddepoel, Tuinwijk, Korrewegwijk en De Hoogte de Onvergetelijke Zomer. Zes weken lang konden kinderen theater spelen, zingen, jammen, dansen, timmeren, jongleren, hutten bouwen, zandkastelen maken en ijsjes eten!

De Onvergetelijke Zomer

“Juist in deze tijd willen we kijken wat we met kunst en cultuur kunnen betekenen in de wijken van Groningen”, zegt Hannelore Duynstee van VRIJDAG in de Buurt. Daarom sloeg VRIJDAG in de Buurt de handen in een met verschillende organisaties in bovengenoemde wijken om de kinderen die hier wonen een onvergetelijke zomer te bieden. In deze video hopen we te inspireren en te laten zien wat zo’n samenwerking teweeg kan brengen: www.bijvrijdag.nl/aftermovieonvergetelijkezomer 

De Bonte Zomer

VRIJDAG in de Buurt organiseerde als onderdeel van de Onvergetelijke Zomer de Bonte Zomer. In de wijken werd kunst- en cultuuraanbod neergezet. “Dans, theater, muziek, circus, beeldende kunst, street art, dat is wat wij in de wijken probeerden toe te voegen. We zijn dan ook heel blij met alle kinderen die we enthousiast hebben kunnen maken!” aldus, Hannelore Duynstee. 

Over VRIJDAG in de Buurt

Het project VRIJDAG in de Buurt wil kunst en cultuur aanwakkeren in de wijken, buurten en dorpen van Groningen. Zodat Groningen nog leuker wordt om in te wonen. VRIJDAG in de Buurt zorgt ervoor dat alle bewoners van de wijken van Groningen mee kunnen doen aan kunst en cultuur.

Over VRIJDAG

VRIJDAG is het huis van de amateurkunst voor Groningen. VRIJDAG maakt amateurkunst in de provincie Groningen mogelijk met advies, ondersteuning en verbinding. In de gemeente Groningen biedt VRIJDAG cursussen, routes en workshops muziek, theater en beeldende kunst. We zijn er voor iedereen, alle leeftijden en elk niveau. 

Samenwerkende Organisaties

WIJ Selwerd, WIJ Korrewegwijk, De Fontein, Edanz, Vereniging Speeltuincentrale Groningen, Het Houten Huis, Theater Pannenkoek, Circus Santelli, MAAKLAB Gro, Camping Paradigm, Gemeente Groningen, Bslim, Wijkcentrum Het Floreshuis, Goeie Buurt, Het GroenHuis Wijkwerkplek, Het Pand, BSV de Hoogte, Buurt- en Speeltuin Vereniging Selwerd, Forum Groningen, Up to Us, Mooie Wijken, SKSG, Buurtcentrum TuinPad, Wijkbedrijf Selwerd, Xplore Grunn, Sunny Selwerd, Speeltuin DIB, BSV Selwerd, JOGG, Kidsfirst, BSV Paddepoel, Forum Selwerd, VRIJDAG in de Buurt.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link