Oostpool, Introdans, Phion en Musis & Stadstheater Arnhem bundelen hun artistieke krachten

Oostpool, Introdans, Phion en Musis & Stadstheater Arnhem bundelen hun artistieke krachten
Meer dan 35 performers op het toneel in Midzomernachtsdroom

Oostpool, Introdans, Phion en Musis & Stadstheater Arnhem bundelen na het succes van Kogelvis opnieuw hun krachten. Samen brengen zij een groots en hallucinant theaterspektakel: Midzomernachtsdroom. De beroemde Shakespeareklassieker in een volledig nieuwe uitvoering met acteurs, dansers en musici op het toneel.

Een unieke ontmoeting van drie podiumdisciplines

Bij Midzomernachtsdroom kan het publiek rekenen op meer dan 35 performers op het toneel: acteurs van Toneelgroep Oostpool, dansers van Introdans en musici van Phion. Samen brengen zij een actuele Shakespeare vol kleur, uitbundigheid en humor.

Verbod op slapen

De romantische komedie Midzomernachtsdroom speelt zich af in het Athene, waar het leven voornamelijk draait om productief zijn. Er geldt al 30 jaar een verbod op slapen in de stad. Op zoek naar vrijheid en intimiteit proberen vier jonge geliefden te ontsnappen aan deze door oudere generaties opgelegde regel en vluchten het bos in. Daar vallen zij voor de eerste keer in slaap. Omringd door mythische boswezens en een club toneelspelers, geven ze zich over aan de bedwelmende krachten van de verbeelding, het leven en de liefde.

Een verleidelijke, eigenzinnige en energieke show

Met deze ontmoeting tussen de drie disciplines – onder regie van Daria Bukvić, met de muzikale leiding in handen van Joris Nassenstein en choreografie van Regina van Berkel – wordt Midzomernachtsdroom een onvergetelijke avond voor theater-, dans-, muziekliefhebbers en nieuw publiek.

“In deze vreemde tijd verlangen we enorm naar feestelijkheid en fysiek contact en dat is precies wat Midzomernachtsdroom brengt: een orgastische explosie van kleur en uitbundigheid. Samen vieren we de kracht en het genot van liefde, aanraking, kunst en verbeelding.” | Daria Bukvić

Lauwersgrachtalliantie

Introdans, Oostpool, Phion en Musis & Stadstheater Arnhem zijn verenigd in de Lauwersgrachtalliantie. De instellingen werken hierbinnen samen aan kruisbestuiving op artistiek, productioneel en marketinggebied. Na het veelgeprezen Kogelvis uit 2018 is Midzomernachtsdroom de tweede productie die de partners van de Lauwersgrachtalliantie met elkaar initiëren.

Midzomernachtsdroom in regie van Daria Bukvić, choreografie van Regina van Berkel, muziekconcept van Joris Nassenstein en bewerkt door Vera Morina gaat in première op 31 maart 2022 in Stadstheater Arnhem. De kaartverkoop is gestart.

Toneelgroep Oostpool maakt spectaculair, geëngageerd, actueel, divers en verleidelijk theater voor een breed publiek vanuit de centrale vraag ‘Hoe nu mens te zijn?’. Nadrukkelijk inclusief, aantrekkelijk in vorm en impact-makend op het publiek. Als groot, nationaal theatergezelschap doorkruist Oostpool met haar producties heel Nederland, met een speciale focus op Gelderland en Overijssel. Introdans danst op wereldberoemde podia het repertoire van inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit kunst verbindt Introdans mensen met hun verbeeldingskracht en eigen danskracht. Inclusief, want iedereen kan dansen.
Phion is het orkest van Gelderland & Overijssel. Het orkest wil voor zoveel mogelijk mensen van betekenis zijn met live symfonische muziek. Phion biedt een breed spectrum aan muzikale belevenissen en laat zowel vertrouwde als nieuwe geluiden horen. Het orkest laat iedereen ervaren hoe verrassend symfonische muziek kan zijn. Musis & Stadstheater Arnhem wil mensen op vele manieren in verbinding brengen met de rijkdom van kunst en cultuur. De concerten, evenementen en voorstellingen passen bij de stad en de tijdgeest en zorgen voor succesvolle kruisbestuiving, talentontwikkeling en stimulering van het sociaal-culturele klimaat in Arnhem en omgeving.

Leuk om te lezen

 

 

 

Theaters in Nederland