Openluchttheater ‘Het Meisje van Yde’: Schoolvoorbeeld van samenwerking in Yde

Openluchttheater ‘Het Meisje van Yde’: Schoolvoorbeeld van samenwerking in Yde

Openluchttheater ‘Het Meisje van Yde’: Schoolvoorbeeld van samenwerking in Yde
4.5 -------- (1 stem)
Beoordeling

Zus Scheepstra, inwoner van Yde: ‘We worden echt geholpen van alle kanten. Dat is ontzettend fijn. En dat is een kleine gemeenschap als Yde de Punt, die doet dat.’ Partner Rabobank was lovend over de voorstelling; ‘Alles was goed geregeld, mooie voorstelling met humor en actie. Zeer geslaagde avond’. Voormalig wethouder Kunst & Cultuur Miriam van Dijk: ‘Deze productie heeft alles in zich waar het project culturele gemeente van Drenthe voor stond. Mijn complimenten voor het dorp Yde, de crew en alle betrokkenen!’ Het hele dorp zet zich in om er een succes van te maken en dat heeft zijn weerslag op de kaartverkoop.
De uitverkochte voorstelling in Yde (10x) is mede zo’n groot succes dankzij de inzet van talloze inwoners, verenigingen, amateurs, acteurs, crewleden, sponsoren, de gemeente Tynaarlo en stichting FesTYvals.

Deze theatervoorstelling wordt gespeeld door 22 castleden, 26 figuranten en koorleden. Geregisseerd door Karin Noeken (Vrouw Holland) naar een script van Just Vink (Theater te water) en geproduceerd door Langhout Theaterproducties BV. Janco van Barneveld (Shakespeare Diever) zorgt voor mooie decors en Fokko Jelsma voor de prachtige kostuums. Jasper Westerhof is de componist. Ondersteund door ruim 200 vrijwilligers, veelal van lokale verenigingen in Yde, die tevens de horecahuisjes bemensen op de theaterlocatie. Deze verenigingen participeren mee in de horecaopbrengst ten behoeve van hun vereniging.

De laatste voorstellingen van 31 mei, 1 en 2 juni zijn al uitverkocht.

Festyvals

Vanaf mei 2017 mag de gemeente Tynaarlo zich de Culturele gemeente van Drenthe noemen. Een jaar lang kan iedereen genieten van allerlei culturele festiviteiten, ook wel FesTYvals genoemd. Het thema is ‘Historie met een knipoog’. De Festyvals vinden dan ook plaats rond een aantal cultuurhistorische kernpunten, zoals het Meisje van Yde, Berend Botje en de Rijksluchtvaartschool in Eelde. Meer informatie is te vinden op de website van het culturele jaar, www.Festyvals.nl op de Facebookpagina of download de Festyvals app.

Openluchttheater ‘Het Meisje van Yde’: Schoolvoorbeeld van samenwerking in Yde
4.5 -------- (1 stem)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Zaterdag 8 december 2018
Hansi Hinterseer 2018
Tiroler Echo
Samen met das Tiroler Echo brengt hij een optreden van zijn grote Christmas Tour 2018. Nog enkele kaarten beschikbaar
Meer informatie
Bestel snel, want op is op.
close-link