Openluchttheater ‘Het Meisje van Yde’

 Openluchttheater ‘Het Meisje van Yde’

Openluchttheater ‘Het Meisje van Yde’
5 -------- (6 beoordelingen)
Beoordeling

Eén van de bekendste museumiconen uit de Nederlandse geschiedenis werd in mei 1897 ontdekt in het veen in de buurt van het dorpje Yde. Wie was ze en wat is er met haar gebeurd? Was ze slachtoffer of eigenlijk een heldin? Nog altijd zijn er veel vragen rondom de dood van het jonge meisje, waardoor ze een van de grootste mysteries van de gemeente Tynaarlo is.

Het verhaal van de heldin

We gaan er vanuit dat het meisje is geofferd. Maar was dit wellicht haar eigen keuze? Gaat hier een bijzonder verhaal aan vooraf? Wat heeft er toe geleid dat wij haar 120 jaar later op deze manier hebben gevonden? In een wervelende openluchttheaterstuk komt ‘Het Meisje van Yde’ tot leven en zijn we getuige van een bijzonder, onverwacht verhaal. Het verhaal van een heldin.

Cast Het Meisje van Yde

Uit de audities bleek Lisanne Dijkstra, in meerdere opzichten, geschikt voor de titelrol. Naast Lisanne maakt bekend acteur Peter Tuinman zijn opwachting als ‘de verteller’ in dit stuk dat zich afspeelt in Yde. In samenwerking met het verenigingsleven van Yde en Vries, zoals toneelvereniging Erica, het Bloemenkoor en diverse muzikanten uit de regio.

Deze theatervoorstelling wordt geregisseerd door Karin Noeken (Vrouw Holland) na een script van Just Vink (Theater te water) en geproduceerd door Langhout Theaterproducties BV. Janko van Barneveld (Shakespeare Diever) zorgt voor mooie decors en Jasper Westerhof is de componist.

De première staat gepland voor 12 mei 2018, tickets zijn nu in de voorverkoop verkrijgbaar.

Tickets zijn nu in de voorverkoop met korting tot 31 december 2017 voor € 15,- via www.festyvals.nl/meisjevanyde daarna kost een ticket € 16,50.

Festyvals

Vanaf mei 2017 mag de gemeente Tynaarlo zich de Culturele gemeente van Drenthe noemen. Een jaar lang kan iedereen genieten van allerlei culturele festiviteiten, ook wel FesTYvals genoemd. Het thema is ‘Historie met een knipoog’. De Festyvals vinden dan ook plaats rond een aantal cultuurhistorische kernpunten, zoals het Meisje van Yde, Berend Botje en de Rijksluchtvaartschool in Eelde.

Openluchttheater ‘Het Meisje van Yde’
5 -------- (6 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link