Paasweekend: Interactieve livestreams voor peuters bij Maas TD

Paasweekend: Interactieve livestreams voor peuters bij Maas TD

Unieke interactie tussen acteurs en het publiek thuis bij twee voorstellingen van Maas Theater en Dans.

Interactieve livestreams voor peuters bij Maas TD

Op zondag 4 en maandag 5 april (Pasen) gaat Maas weer livestreamen voor peuters: Gezocht: konijn (3+) op 4 april en Eitje (3+) op 5 april. De eerdere ervaringen met livestreamen voor peuters in Zoom (februari en maart) bevielen erg goed, door de interactie tussen acteurs en het publiek thuis. Daarom heeft Maas besloten door te gaan met het streamen voor dit jonge publiek. Extra bijzonder is Gezocht: konijn, een theaterhit uit 2011 die in april 2011 in première ging en ruim 600 keer is gespeeld in binnen- en buitenland. Een jubileum dus en gespeeld door onder andere de regisseur en onze kersverse artistiek directeur René Geerlings.

Gezocht: Konijn (3+)

Drie politieagenten gaan op zoek naar een konijn dat ontsnapt is uit de gevangenis. Konijnen houden zich namelijk niet aan de regels. Er begint een achtervolging waarbij het konijn, in de vorm van een vingerpop, steeds ergens anders in de miniatuurstad verschijnt. Uiteindelijk blijkt de stad overgenomen door konijnen en groeien er zelfs bij de baas van de politie konijnenoren. Tien jaar na de première komt de originele cast, waaronder regisseur en artistiek directeur Rene Geerlings weer samen voor deze livestream voorstelling.

Livestream: zondag 4 april / 11:00 / Tickets per gezin €5,- / via maastd.nl/livestreams

Eitje (3+)

Stel je voor: een actiefilm, maar dan in het echt. Met één van de saaiste actiefiguren ooit: een eitje waar niemand aan mag komen. We herhalen, niemand. Een saai eitje bewaakt door twee oersaaie suppoosten in een museum. En net als het zo saai begint te worden dat je in slaap valt, zitten we middenin een achtervolging. Twee droogkomische mimers bewaken de actieheld Eitje. Met minimale middelen en veel huis-, tuin- en keukenmagie toveren ze zichzelf, elkaar en het eitje weg. Gevaarlijk wordt het zeker, dus probeer dit ook thuis.

Livestream: maandag 5 april / 11:00 & 15:00 / Tickets per gezin €5,- / via maastd.nl/livestreams

Unieke interactie in ZOOM

Zowel Gezocht: Konijn als Eitje worden live gespeeld in het Rotterdamse Maaspodium. Via Zoom kunnen ouders en kinderen meekijken naar de voorstelling. Ook de spelers zien hun publiek op grote schermen in de zaal, waardoor er een unieke interactie plaatsvindt op livestream gebied. Blogger Linda zegt over de livestream van Eitje:

“Juist die interactie maakt deze manier van theater weer een slag Jolie gaat erin op alsof ze er live bij is, praat terug tegen de spelers en kruipt zo nu en dan bijna in het scherm.”

Foto: Guido Bosua

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link