De horrorhit Ghost Stories uit West End in de Nederlandse Theaters

Paul de Leeuw ook in HELLO, DOLLY!
3.5 -------- (3 beoordelingen)
Beoordeling

Paul en Simone stonden 28 jaar geleden samen in Les Misérables, komend jaar keren ze terug op het musicaltoneel in HELLO, DOLLY!

Paul de Leeuw in HELLO, DOLLY!

Paul gaat de hoofdrol van ‘Horace’ spelen. 

Paul de Leeuw: “Ik vind het heel leuk om wederom met Simone op het toneel te staan! Nu als haar moeilijke te veroveren man to be. Niets leukers om met Simone en vele anderen een avond plezier te maken!”

Paul zal de rol gaan delen met een andere acteur wiens naam later bekendgemaakt wordt. De groots opgezette musical comedy met sterrencast, waaronder ook Freek Bartels en Marjolijn Touw, reist vanaf februari 2020 met een live orkest en cast van 40 personen langs de Nederlandse theaters.

De première is op zondag 8 maart in het Luxor Theater in Rotterdam. Meer informatie: hellodollydemusical.nl

HELLO, DOLLY! het verhaal

HELLO, DOLLY! vertelt het komische verhaal van Dolly (Simone Kleinsma), een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’, zoals De Liefde. Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor de rijke, norse ondernemer Horace (Paul de Leeuw) beseft ze dat deze man ideaal is voor…haarzelf!

Lees alles over de voorstelling HELLO, DOLLY!

De internationaal succesvolle Amerikaanse regisseur Glenn Casale (o.a. Beauty and the Beast) tekent voor de regie van de geheel nieuwe Nederlandse productie. De choreografie wordt gecreëerd door Daan Wijnands, winnaar van de meeste Musical Awards (vijf) voor een Nederlandse theatermaker ooit. De vertaling van het script is in handen van Jan Rot (o.a. Jersey Boys).

HELLO, DOLLY! de musical en de film

HELLO, DOLLY! ging in 1964 in première op Broadway. Muziek en liedteksten zijn van Jerry Herman (o.a. La Cage Aux Folles) en het script is van Michael Stewart (o.a. 42nd Street), gebaseerd op het toneelstuk The Matchmaker van Thornton Wilder. Met maar liefst vijf verschillende producties en in totaal 14 Tony Awards werd het een van de populairste en meest gespeelde Broadway musicals ooit.

De titelrol is door de jaren heen gespeeld door legendarische sterren als de recentelijk overleden Carol Channing, Bernadette Peters en vorig jaar door Bette Midler. Voor haar grandioze vertolking won Bette Midler een Tony Award. Deze versie van de voorstelling mocht in totaal vier Tony Awards in ontvangst nemen.

Bron: MediaLane Theater

Paul de Leeuw ook in HELLO, DOLLY!
3.5 -------- (3 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link