Peter van Rooijen – Liefde, Dood en Zwaartekracht

Peter van Rooijen & Band - Liefde, dood & zwaartekracht

Een grappig, ontroerend en een enkele keer ziek theaterconcert. Dit eerste liedjesprogramma van Peter van Rooijen en zijn band werd laaiend enthousiast ontvangen door pers en publiek. Daarom gaat Peter theaterseizoen 2019/2020 nogmaals met deze parel de theaters in.

Liefde, dood & zwaartekracht is gebaseerd op zijn gelijknamige CD. Met Nederlandstalige teksten, recht voor z’n raap en toch poëtisch, bezingt hij de liefde, de dood en de middelbare school. Hierin wordt hij bijgestaan door een band. Met een volle, knallende popsound of juist klein en breekbaar. Grappig, naar de keel grijpend, ontroerend en een enkele keer ziek. Hij maakt de muziek altijd eigen, of het nu Spinvis is of Springsteen.  

Over Peter van Rooijen

Peter van Rooijen is onmisbaar lid van Circus Treurdier, het muziektheatergezelschap dat begin 2017 met Treurteevee (VPRO) veel lof oogstte bij pers en publiek. Hij is vaste kracht bij singer/songwriter-collectief Het Nieuwe Lied en maakt sinds 2018 deel uit van het cabaret bij Spijkers met Koppen.  

De pers over Peter van Rooijen

Volkskrant: “[behoort] tot de getalenteerdste liedjesschrijvers van zijn generatie…” NRC: “…welluidende liedjes met originele wendingen (…)” Theaterkrant: “Zijn teksten zijn beeldend en bizar en hij zingt en acteert met grote precisie.”

Speellijst Peter van Rooijen – Liefde, Dood en Zwaartekracht

Een grappig, naar de keel grijpend, ontroerend (en een enkele keer ziek) liedjesprogramma.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

 

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

[rwp-review id=”0″]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link