Peuter- en kleuterhits Eitje en Boef terug in de theaters

Peuter- en kleuterhits Eitje en Boef terug in de theaters

Wegens succes hernomen en te zien van januari tot en met april 2021

Eitje en Boef terug in de theaters

In het voorjaar van 2021 spelen mimers Lisa Groothof en Dwayne Toemere met maar liefst twee peuter-/ kleutervoorstellingen in de Nederlandse theaters. In Eitje bewaken twee droogkomische mimers de actieheld Eitje. Met minimale middelen en veel huis-, tuin- en keukenmagie toveren ze zichzelf, elkaar en het eitje weg. In Boef nemen de twee mimers hun publiek mee in een grappig boevenavontuur en onderzoeken met hen de grenzen van goed en fout. Eitje en Boef zijn wegens succes hernomen en reizen tussen 2 januari en 11 april 2020 door Nederland.

Eitje

Stel je voor: een actiefilm, maar dan in het echt. Met één van de saaiste actiefiguren ooooit. Een eitje waar niemand aan mag komen, we herhalen, niemand. Een saai eitje bewaakt door twee oersaaie suppoosten in een museum. (Suppoosten zijn saaie bewakers van kunstobjecten, en kunst is….ehm nou ja, dat vertellen we nog wel een keer.) En net als het zo saai begint te worden dat je in slaap valt, zitten we middenin een achtervolging.

Wereldtournee Eitje

In 2015 ging Eitje in première en in 2017 werd de voorstelling hernomen. Na ruim 150 keer spelen voor Nederlandse peuters en kleuters maakte de voorstelling vanaf 2018 een internationale tournee en speelde in Ierland, de Verenigde Staten, Egypte, Oekraïne en Zuid-Korea.

Boef

Snelheid, een zwarte schaduw, krakende schoenen, een gillend alarm dat alles verraadt. Boef is een boevenavontuur voor kleuters. Met zwarte maskers, grappige (panto-)mime acts en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen mee in een groot avontuur. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek en hoe kan je de politie helpen?

Twee houtje-touwtje-detectives geven een masterclass ‘boef’. Met fantasie, humor en slapstick brengen Lisa Groothof en Dwayne Toemere een spannende whodunit.

Kijk voor meer informatie en de speellijst (onder voorbehoud) op www.maastd.nl

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link