Pia Douwes keert terug in hitmusical Elisabeth

Pia Douwes keert terug in hitmusical Elisabeth

Niemand minder dan Pia Douwes keert terug in de rol van haar leven.

Pia Douwes keert terug in hitmusical Elisabeth

In een opmerkelijke terugkeer zal Pia Douwes wederom de hoofdrol vertolken in de musical Elisabeth, een rol die zij als de hare beschouwt. Vanaf het begin van het volgende jaar zal de gerenommeerde musicalactrice weer schitteren in deze productie. Het productieteam, bestaande uit Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman, is enthousiast dat Pia, na eerdere succesvolle vertolkingen van deze rol in Oostenrijk, Duitsland en Nederland, opnieuw toezegt de rol te spelen. In Wenen werd de rol van Elisabeth onlangs door twee actrices vertolkt, een traditie die nu ook in Nederland wordt voortgezet. Pia zal de volwassen Elisabeth belichamen, terwijl de actrice die de jongere Elisabeth speelt binnenkort wordt aangekondigd.

25 jaar na de Nederlandse première, met Pia Douwes in de titelrol, brengen Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en Matthijs Bongertman de musical terug naar Nederlandse podia, een eerbetoon aan het leven van deze opmerkelijk vooruitstrevende vrouw. Albert Verlinde benadrukt: “Pia is dé Elisabeth. Dat ze deze rol 25 jaar geleden speelde, doet niets af aan haar unieke kwaliteiten. Zij is een van de weinige die deze rol na zoveel jaar opnieuw kan vertolken.” Details over de rest van de cast volgen later.

Pia Douwes vertolkte Elisabeth voor het eerst in 1992 in Wenen en maakte zeven jaar later haar Nederlandse debuut. Ze vervolgde haar rol in Essen, Stuttgart en Berlijn. In Duitsland ontving ze in 1996 de Image Award voor haar vertolking, en in Nederland werd ze in 2000 genomineerd voor een Musical Award, die ze in 2001 won als Beste Musical Acteur in het buitenland. Twee jaar geleden kreeg ze tijdens het Musical Awards Gala een oeuvreprijs voor haar internationale carrière. Pia Douwes: “Het is een grote eer opnieuw gevraagd te worden voor deze rol, die ik oorspronkelijk in Wenen heb mogen vormgeven. Ik kijk er enorm naar uit om in deze vernieuwde versie de oudere Elisabeth te spelen.”

Elisabeth

De musical vertelt het verhaal van Sissi (Elisabeth), die door haar huwelijk met keizer Franz Joseph op jonge leeftijd keizerin van Oostenrijk wordt. Hun liefde wordt flink getest, niet alleen door de inmenging van aartshertogin Sophie, de moeder van de keizer, maar ook door het leven zelf. Elisabeth strijdt voor haar zelfstandigheid en betaalt daarvoor een hoge prijs.

Deze nieuwe, moderne uitvoering belooft een frisse kijk op het leven van keizerin Elisabeth, een vrouw die zich niet liet definiëren en vocht voor haar identiteit. De regie is in handen van Frank van Laecke. Samen met de producenten belooft het een indrukwekkende productie te worden, compleet met een fantastische cast en een 14-koppig orkest.

Lees meer over Elisabeth de musical

Elisabeth gaat begin volgend jaar in première en zal daarna door de grote Nederlandse theaters toeren. Meer informatie en kaartverkoop: www.elisabethdemusical.nl

Foto: ANP

Leuk om te lezen