Prestigieuze Tony Award voor regisseur Ivo van Hove

Prestigieuze Tony Award voor regisseur Ivo van Hove

Prestigieuze Tony Award voor regisseur Ivo van Hove
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Ivo van Hove wint twee prestigieuze Tony Awards voor A View From the Bridge; hiphopmusical Hamilton is zoals verwacht de grote winnaar met elf Tony Awards.

De Belgische regisseur en directeur van Toneelgroep Amsterdam Ivo van Hove heeft gisteravond twee Tony Awards in belangrijke categorieën gewonnen. Tijdens de uitreiking van de prestigieuze theaterprijzen in het Beacon Theatre in New York won Van Hove de Tony voor Beste regisseur van een toneelstuk en voor Beste revival van een toneelstuk, voor zijn grensverleggende versie van toneelklassieker A View From the Bridge van Arthur Miller.

In zijn bedankspeech memoreerde Van Hove, die dit seizoen debuteerde op Broadway, het traject dat hij afgelopen jaren in de New Yorkse theaterwereld heeft afgelegd: ‘Enkele jaren terug werd ik nog in de pers omschreven als de ‘bad boy van het Belgische avant-gardistische theater’. Ik vind het fantastisch om nu op Broadway, helemaal in het centrum van deze prachtige theaterwereld, te staan en deze prijs in ontvangst te nemen.’

Van Hove was met zijn twee Broadway-stukken van dit seizoen, revivals van A View From the Bridge en The Crucible, genomineerd voor in totaal negen Tony’s. Zijn partner en vaste scenograaf Jan Versweyveld wist geen van zijn drie nominaties te verzilveren. Ook de drie genomineerde acteurs in de stukken van Van Hove zagen zich gepasseerd door de sterke concurrentie.

Hiphopmusical Hamilton

Zoals verwacht was de immens populaire hiphopmusical Hamilton de grote winnaar van de Tony Awards. Hamilton won onder meer in de categorieën Beste musical, Beste mannelijke hoofdrolspeler (Leslie Odom Jr.), en Beste muziek (Lin-Manuel Miranda). Van de zestien nominaties wist Hamilton er elf te verzilveren. Daarmee werd het record van The Producers, de musical die in 2001 twaalf Tony’s won, net niet geëvenaard.

Een andere belangrijke Tony, die voor Beste musical revival, ging naar het door Oprah Winfrey geproduceerde The Color Purple. Ook de geweldige zingende hoofdrolspeelster Cynthia Erivo uit die productie werd bekroond, zij won Beste vrouwelijke hoofdrol in een musical.

Naar aanleiding van het bloedbad dat zaterdagnacht werd aangericht in een gayclub in Orlando opende de uitreiking van de 70ste editie van de Tony Awards met een ernstig statement van presentator James Corden: ‘Alles wat we na de vreselijke gebeurtenissen van afgelopen nacht kunnen zeggen is dat de slachtoffers niet alleen zijn. Jullie tragedie is onze tragedie. Het theater is een plek waar elk ras, overtuiging, seksualiteit en sekse gelijk is, omarmd wordt en geliefd wordt. De show van vanavond staat symbool voor dat principe.’

Bron: Volkskrant

Gerelateerde artikelen

Prestigieuze Tony Award voor regisseur Ivo van HoveToneelgroep Amsterdam

Bij Toneelgroep Amsterdam gaan traditie en vernieuwing hand in hand. Het zijn de pijlers van een gezelschap dat voortdurend in beweging is en zich nadrukkelijk presenteert in het hart van Amsterdam, de Stadsschouwburg aan het Leidseplein.

Lees meer over Toneelgroep Amsterdam

Prestigieuze Tony Award voor regisseur Ivo van Hove
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sort by:

Be the first to leave a review.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

 

 

Pin It on Pinterest

Deel pagina