Recensie Holiday On Ice – Believe

Recensie Holiday On ice

Laat je meeslepen bij Holiday On Ice

Vandaag reizen we naar Utrecht naar het Jaarbeursterrein waar we de show van Holiday on Ice zullen beleven. Het is deze zondagochtend rustig op de weg en overal staat het Jaarbeursterrein goed aangegeven. Zodra we er bijna zijn zien we geen bewegwijzering meer, maar op de grote parkeerplaatsen is ruimte genoeg en het blijkt van alle kanten goed bereikbaar. Slechts een paar minuten lopen beloofden de parkeerwachten ons. Vanaf de achteringang staan wel vlaggen en reclame over Holiday on Ice, maar vanaf de voorkant is het voor velen toch wat onduidelijk. Een beetje meer opsmuk had best gemogen al was het maar ter promotie.

Eenmaal binnen komen we in donkere sferen en kunnen we wat drinken of wat lekkers halen bij een stand. Een kleine stand met merchandise kunnen we niet overslaan natuurlijk, waarna we richting de ‘zaal’ lopen. Achter grote zwarte doeken zijn de tribunes opgebouwd en zoeken we onze plaats. Alle tribunes zijn redelijk goed gevuld en zodra de aankondiging door de luidsprekers galmen wachten we in spanning af wat er komen gaat.

Holiday On Ice – Believe

Het heeft een paar jaar geduurd voor de nieuwe show van Holiday On Ice ook weer in Nederland te zien zou zijn. De nieuwe show van Holiday On Ice heet ‘Believe’. De show begint en een stem verteld ons het verhaal van Romeo en Julia. Het decor is prachtig de bewegende beelden nemen ons mee ondergronds waar mannen ons behoorlijk onder indruk hun schaatskunsten laten zien.

Het niveau is erg hoog dat beloofd wat voor de hele show! We zien niet alleen pirouettes maar ook salto’s en dubbele Axels. Het lijkt alsof het geen enkele moeite kost zo prachtig worden de dansen uitgevoerd en gaan we van ondergronds naar ‘boven’, zorgt de stem Stunts Holiday On Icevoor het verhaal welke de schaatsers prachtig vertalen met hun schaatskunsten.

We ‘schaatsen’ mee van de ene scene naar de andere, de dames vliegen door de lucht en hangen in sterke armen van de mannen. Adembenemend mooie kunsten worden er getoond. Zodra het pauze is hebben wordt de ijsbaan geboend voor de volgende sessie en kunnen wij kort genieten van een drankje met tussenstop toilet. We blijven constant verrast van alle kunsten en het verhaal dat wordt verteld. De act van paaldanseres Vanessa Biel sprak tot ieders verbazing. de Oohs en de Aahs en applaus zeggen genoeg.

De bewegingscamera’s tijdens de meest prachtige dansen op het ijs zorgen dat de vonken van het ijs af springen! De kostuums, de lichtshow, het vuurwerk, geluidseffecten, alle special effects de hele show is toch echt spectaculair te noemen. Met de beste kunstschaatsers ter wereld en Christopher Dean als choreograaf en regisseur is ‘Believe’ een prachtige, meeslepende schaatsshow voor jong en oud!

Cast Holiday On IceDe hoofdrollen Antonio (Andrew Buchanan), Julia (Sauri Kauppinen), Julius (Trent-Nelson Bond), Clarissa (Robin Johnstone), Kurt (Thomas Sosniak), Tara, Michelle, en de vele andere castleden verdienen echt alle lof. Na afloop knalt het vuurwerk langs de ijsbaan en krijgt de hele cast een verdiende staande ovatie.

Laat je meeslepen bij Holiday On Ice. Het is zeer zeker de moeite waard om naar toe te gaan!

Holiday on Ice is pracht entertainment op het ijs. Believe van Holiday on Ice is enkele weken te zien in Jaarbeurs Utrecht en daarna in Ahoy Rotterdam. Meer informatie en tickets vind je op www.HolidayOnIce.nl.

Leuk om te lezen: Lees ook de recensie van MusicalVibes

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link