Recensie Man wil trap op met lampje – Harry Piekema

Recensie Man wil trap op met lampje - Harry Piekema

Wij zijn deze keer bij de Kleine Komedie in hartje Amsterdam voor de voorstelling van Harry Piekema. Harry Piekema? Ja die man van de reclame! We weten allemaal waar we hem van kennen. Voor deze man zijn we in een mooi theater, wellicht het mooiste van Amsterdam waar alle cabaretiers heel graag naar toe komen met hun voorstellingen.

Wij zien gelijk waarom dit is. De kleine Komedie heeft een prachtige zaal met balkon, en met ruim 500 plaatsen biedt het genoeg ruimte voor een sfeervolle avond, dat is vanavond de avond van Harry Piekema.

Bij de ingang zijn we vriendelijk welkom geheten, de jas kan in de garderobe en na een heerlijk kopje koffie gaat de zaal al snel open waarna ieder zijn plekje gaat zoeken. De zaal is goed gevuld en ook vanaf het balkon kan iedereen het podium goed zien.

Man wil trap op met lampje

Voor aanvang van de voorstelling zijn we in de foyer gevraagd of we vragen hebben voor Harry. Menig vullen een papiertje in en even later zien we de kist met vragen op het podium staan. Harry begint zijn voorstelling verrassend genoeg met een lied. Harry staat niet alleen op het podium, vergezeld met gitarist Erik Rutjes zingt Harry meerdere liedjes tijdens zijn voorstelling.

Hij wisselt het zingen af met verhalen over zijn jeugd, Oedipus, Cornelia de kip en uiteraard over waar we hem allemaal van kennen. Want iedereen kent Harry. Meer dan 7 miljoen mensen kennen hem en hij kent er maar een paar, en juist daar moet in deze show verandering in komen.

Man wil trap op met lampjeHarry stelt zich voor aan zijn publiek en zo moet ook ieder in het publiek zich voorstellen aan hem.

Dat niemand hem kent van verschillende producties waarin hij wel al heeft gespeeld en dat hij bijvoorbeeld goed kan zingen en instrumenten kan bespelen daar wil Harry verandering in brengen met deze voorstelling ‘ Man wil trap op met lampje’.

De humor komt van de vragen die uit het publiek komen. Harry grabbelt een aantal keren in de kist en de meest vreemde vragen zoals ‘Ga jij je scheren’ beantwoordt Harry waarna hij vervolgens moeiteloos weer in zijn rol kruipt van verteller van nog een verhaaltje waarna hij weer zingt.

Harry kan erg goed zingen, we zijn geboeid en vermaken ons tijdens zijn show. Na afloop kun je een cd kopen met de liedjes uit de voorstelling.

De voorstelling is na deze avond nog te zien in veel theaters in Nederland. Bekijk de speellijst van ‘Man wil trap op met lampje’.

Tip! bedenk alvast een leuke vraag! Harry beantwoordt ze graag, want zo leert u Harry nog beter kennen dan de man waarvan u hem al kent.

 

 

 

Theaters in Nederland