Recensie Powervrouwen 2 – Een revue van nu

Recensie Powervrouwen 2 - Een revue van nu

Recensie Powervrouwen 2. Zondagmiddag 15 maart. Theater de Nieuwe Kolk in Assen, een prachtig nieuw gebouw met frisse kleuren en een open entree. Alles is lekker overzichtelijk, links heb je de bioscoop, rechts de bieb en als je rechtdoor loopt kom je bij het theater.

Nadat je tickets gecontroleerd zijn kunnen de bezoekers hun jassen in de garderobe kwijt en loop je vervolgens naar je plek in de zaal. De zaal loopt langzaam “vol”.

8 rijen met vrouwen, en een paar mannen, wachten met spanning af wat hen zal brengen. Stipt om 14:00 uur start de voorstelling. Een grote letter W siert het podium.

Over de voorstelling Powervrouwen

Powervrouwen – Een revue van nuEen gezonde dosis zelfspot en sketches over vrouwendingetjes, van relaties en carrière tot lichamelijk verval. Allemaal dingetjes waar iedere vrouw in haar leven mee te maken zal krijgen. Kinderen die naar de voetbaltraining moeten, boodschappen die gedaan moeten worden, mannen, minnaars, de overgang, schoonmoeders die het beter weten, kattige vrouwen onder elkaar, seks en alle andere veel voorkomende dingen in het leven van de vrouw.
De vrouwen lopen met enorme tassen en trolleys over de Huishoudbeurs en vertellen ronduit elkaars problemen en onzekerheden. Een grappig beeld, want het zijn onderwerpen waar je je als vrouw toch wel in herkent.

De Powervrouwen zijn grappig, inventief en ontroerend en weten het publiek flink aan het lachen te maken. De letters P-O-W-E-R staan levensgroot op het podium, daaromheen spelen de vrouwen hilarische en ontroerende scenes over facelifts en liposuctie, verliefd zijn op je baas of angst hebben voor het ouder worden. Tevens worden er scenes gespeeld waarbij de vrouwen recht tegen over elkaar komen te staan.

Op een gegeven moment zingt Dieuwke Tönissen een gevoelig liedje over de baby in haar buik. Lieneke Le Roux zingt onder andere over haar moeilijke tienerdochter die misschien het verkeerde pad kiest. Pamela Teves zingt daarnaast een lied over haar kleinkinderen die ze leugens moet vertellen omdat ze nog te klein zijn voor de waarheid. “opa is niet dood, opa is een ster in de hemel”.

Hilarische voorstelling

Powervrouwen 2 Een revue van nuDe voorstelling van Powervrouwen 2 is een hilarische voorstelling waar veel vrouwen zich in kunnen herkennen. Alle onderwerpen zijn wat aangedikt en op een komische manier vertolkt door de 6 actrices/cabaretières.

De voorstelling is overigens niet alleen voor vrouwen leuk om te zien, ook de mannen die in de zaal zaten bij Theater de nieuwe Kolk in Assen konden aardig mee lachen om vele grappige sketches. De vrouwen namen geen “blad voor de mond” en alle nodige woorden werden er gewoon uitgegooid.

Conclusie

Ik had van te voren de show vergeleken met Gooische Vrouwen. Achteraf gezien klopte dat ook wel een beetje. Alle onderwerpen die aan het licht kwamen waren natuurlijk helemaal op de vrouw gericht. Erg leuk. Zelf houd ik er van als men gewoon zegt waar het op staat, dus geen blad voor de mond nemen. En dat was dus ook wat de Powervrouwen in de voorstelling niet deden.

De manier waarop er gespeeld werd en de liedjes die ze zongen waren ook erg hilarisch. Ik snapte alleen niet zo goed waarom de zaal niet helemaal vol zat. Waarschijnlijk omdat het zondagmiddag was. De show vind ik echt een aanrader, voor zowel vrouwen als mannen. Misschien kunnen de mannen er nog wat van leren.

Bekijk hier meer informatie over de voorstelling Powervrouwen 2 – Een revue van nu.