Reprise – De Regels van Rutte

Op zoek naar Danny en Sandy: wie krijgt de hoofdrol in Grease?

Sinds 2 augustus 2022 is Mark Rutte de langstzittende premier ooit. Meer dan twaalf jaar houdt hij het al vol. Hoe kan dat? Hoe heeft hij iedere heftige storm doorstaan? En wat kunnen wij daarvan leren? Kunnen wij de Regels van Rutte ontdekken?

Theatergroep Toetssteen gaat in reprise met: De Regels van Rutte

Na een succesvolle reeks in september 2022 gaat ‘De Regels van Rutte’ van theatergroep Toetssteen in reprise op 10, 11 en 12 februari 2023. In deze humoristische voorstelling gaan vier acteurs op zoek naar het geheim van Mark Rutte.

Ze reizen langs twaalf jaar premierschap. Van ‘ik heb hier geen actieve herinnering aan’, naar ‘Doe lekker zelf normaal sjongejonge’, tot ‘Carolien, help!’. Van de epische strijd met Rita Verdonk, de ‘functie elders’- notulen van Ollongren, tot de heftige confrontaties met Sigrid Kaag. En natuurlijk ontbreken ook de tientallen Mea Culpa’s die Mark telkens weer uit benarde situaties hebben gered niet.

De Regels van Rutte is een humoristische spiegel op de politiek van de afgelopen twaalf jaar, die soms ook behoorlijk pijn kan doen.

Voorstelling: 10, 11 en 12 februari 2023 in Het Amsterdams Theaterhuis

Regie en Script: Erris van Ginkel
Spel: Harm Witteveen, Linda Tordoir, Carlo van Munster en Marieke Fransen

Het Amsterdams Theaterhuis, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 54, Amsterdam

Ga voor kaartjes voor de voorstelling naar de site van Toetssteen.

Leuk om te lezen