Rob de Nijs de Musical

Rob de Nijs de musical

Rob de Nijs de Musical over het repertoire van 60 jaar Rob de Nijs. Zijn levensverhaal op het podium in de theaters in Nederland.

Rob de Nijs de Musical

Al meer dan zestig jaar vlecht het repertoire van Rob de Nijs zich door onze samenleving. De vrolijkheid en de melancholie van de jaren zestig met “Zachtjes tikt de regen”, het feest van de jaren zeventig en tachtig met het blond schuimend bier van “Malle Babbe”, de onzekerheid over alle liefdes met “Banger hart” en vanzelfsprekend het terugkijken over de jaren die waren met “Niet voor het laatst” maar ook “Foto van vroeger”.

De musical vertelt het verhaal van een zanger die naar woorden zoekt, en een schrijfster die op jacht is naar een stem. Ze komen elkaar tegen in een studio… zij begint voor hem te schrijven en hij zingt haar teksten en maakt ze van hemzelf. Daar ontstaat een romance uit maar vooral repertoire. En als de prikkel uit smeult, blijven de liedjes. Dan staat er een vrouw klaar die niet verliefd wordt op de artiest maar op de mens. En hem zweert trouw te zijn tot de dood hen scheidt.

De musical is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Rob de Nijs en zijn echtgenote Jet de Nijs, onder leiding van Joop van den Ende, schrijver Dick van den Heuvel en Maurice Wijnen.

Cast Rob de Nijs de musical

De cast wordt spoedig bekend gemaakt.

Speeldata Rob de Nijs de Musical

Na een indrukwekkende zestigjarige carrière nam de zanger als artiest al afscheid van zijn publiek. Deze musical eert Rob de Nijs’ oeuvre en maakt het toegankelijk voor een nieuw publiek.

Binnenkort wordt de speellijst bekend gemaakt!

Fotocredits William Rutten

Leuk om te lezen