Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Robin Hood de Musical

Robin hood de musical

Robin Hood de Musical, Een verhaal over strijden voor gelijkheid en je stem laten gelden! Te zien in Theaters in Nederland

Robin Hood de Musical

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy van Gisborne. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond: een vrouw moet haar plaats kennen.

In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die
op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff de Rainault. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal hij erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

Robin Hood de musical steelt je hart.

Cast Robin Hood

De cast van de musical wordt vooral gevormd door jeugdige spelers. Jeugd de kans bieden om ervaring op te doen in grootschalige producties.

De hoofdrol wordt o.a. gespeeld door Louis van Dijk.

Louis speelde de afgelopen jaren al vele andere mooie rollen zoals King George in Hamilton (NJMT), speelde hij in Dr. Dolittle (Albert Verlinde Entertainment) en in Ja Zuster, Nee Zuster (V&V Entertainment). Vorig jaar vertolkte Louis op fabuleuze wijze de rol van Gekke Hoedenmaker in Alice in Wonderland de musical (NJMT).

Daarnaast speelt Lotte van der Veen Robin Hood.

Een voorstelling van het NJMT is meer dan een voorstelling alleen. Lees meer over het NJMT

Speellijst Robin Hood

Deze familiemusical over Robin Hood en Marian steelt je hart. Van de makers van Alice in Wonderland en Kruistocht in Spijkerbroek. Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, de grootste kweekvijver van Nederlands musicaltalent.

Robin Hood de musical zal te zien zijn in vele theaters in Nederland. Bekijk snel de speellijst!

 

Leuk om te lezen