Ronald Snijders ontvangt oeuvreprijs

Ronald Snijders ontvangt oeuvreprijs

Komiek, schrijver en programmamaker Ronald Snijders heeft in De Kleine Komedie de Nederlandse Oeuvreprijs 2021 in ontvangst genomen. De Nederlandse Oeuvreprijs wordt sinds 2013 jaarlijks uitgereikt door De Stichting Behoud Schiller theater “Place Royale“, als blijk van waardering voor het gehele oeuvre van een cabaretier of kleinkunstenaar. De overhandiging van de bronzen leeuw werd verricht door bestuursleden Steef Schinkel en Hannie Schinkel-Keizer.

De prijs werd in ontvangst genomen na zijn voorstelling Een avond met mij, die ook 8 en 9 oktober nog in De Kleine Komedie te zien is. In Een avond met mij gaat hij terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Mensen hebben inmiddels bepaalde verwachtingen bij mij en ik zal proberen exact aan deze verwachtingen te voldoen’, aldus Snijders. Zo wordt het publiek ook dit maal weer bediend met swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes, normale humor, nieuwe pincodes en natuurlijk een exclusief interview met de allereerste mens op aarde.
Snijders maakte eerder Verkeerde Benen, One Man Show, Welke Show en Groot Succes 2. Hij schreef onder andere De Alfabetweter en De Schrikkelkalender en maakt samen met Pieter Jouke het televisie-theaterprogramma De Staat van Verwarring. Regelmatig is hij te gast bij talkshows, met name als specialist op het gebied van absurdisme en taal.

Tot en met 1 april 2021 toert Ronald Snijders langs de Nederlandse theaters met Een avond met mij.

Meer informatie via deze website.

Foto: Jaap Reedijk

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link