Rondreizend theaterfestival de Parade 2018

Alweer voor de 28e keer trekt theaterfestival de Parade langs vier verschillende grote Nederlandse steden: Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. De eerste Parade start op vrijdag 29 juni in Rotterdam in het Museumpark. Wat te verwachten in 2018? Zoals elk jaar zijn er talloze voorstellingen die, voor het merendeel, speciaal voor de Parade gemaakt zijn en die niet langer dan een half uur duren. Dus ideaal om lekker veel voorstellingen te bezoeken! Dit jaar zijn onder andere Alex Klaassen en Henry van Loon, Sander van de Pavert met Lucky TV, Wilbert Gieske, Porgy Franssen en Toneelgroep Oostpool te bewonderen op de Parade!

Datum de Parade 2018

De Parade trekt langs vier verschillende steden. Hierbij de steden en de bijbehorende data:

  • Vrijdag 29 juni t/m zondag 8 juli: Rotterdam (Museumpark)
  • Vrijdag 13 t/m zondag 22 juli: Den Haag (Westbroekpark)
  • Vrijdag 27 juli t/m zondag 12 augustus: Utrecht (Moreelsepark)
  • Vrijdag 17 augustus t/m zondag 2 september: Amsterdam (Martin Luther Kingpark)

De Parade opent iedere dag om 14:00, met uitzondering van Rotterdam. Iedereen die in het eerste uur komt heeft gratis toegang, daarna is de toegangsprijs vanaf 18 jaar €7,50. De entree is gratis voor iedereen onder de 18 jaar. De Parade opent de eerste vrijdag van iedere stad om 18:00.

Acts de Parade 2018

Dit jaar zijn er ongeveer 80 verschillende dans-, muziek- en theatervoorstellingen te bezoeken voor groot en klein. Iedere dag is er een uitgebreide KinderParade voor kids van alle leeftijden en elke avond is er gratis livemuziek. Het grootste gedeelte van de acts is speciaal voor dit festival gemaakt. Adina & Luca maken een voorstelling met een Draaimolen, waarin ze op zoek gaan naar de oorsprong van fantasie en verwondering. Conny Janssen Danst brengt met Phobia een mix van dans en fysiek theater met pijnlijke, grappige en ontroerende scènes. De legendarische band H.E.A.R. met Alex Klaasen, Henry van Loon en Jan & Keez Groenteman is ook weer te bewonderen op de Parade. Hun nieuwe album ‘Babi Gangbang’ biedt een explosie van stijlen die zijn weerga niet kent. Het publiek mag zich voorbereiden op een legendarisch concert vol kneiterknallers die je niet mag missen!

Bekijk hier het volledige programma van de Parade 2018.

 

 

Leuk om te lezen